26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan Türklerine uygulanan soykırımın Hocalı Katliamının 29. Yıldönümü. Hocalı'da neler yaşandığını Türk Ocakları İl Başkanı Nedim Ünal'a sorduk. 
25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece Rusya'nın 366. Motorize Piyade Alayı'nın desteğini alan Ermeni güçleri, Dağlık Karabağ bölgesi'nde Dünya Tarihin belki de en vahşi katliamını gerçekleştiridiğini söyleyen Ünal:" 11 bin 300 civarında Azerbaycan Türkü yaşadığı Hocalı şehrinde Korkunç, canice katliama uğradı. 80 çocuk 106 kadın başta olmak üzere 613 Azerbaycan Türkü katedildi. İnsan hakları izleme örgütü en kapsamlı sivil katliam olarak kabul ediyor" şeklinde konuştu.


"Hamile kadınların karınları deşildi, ceninleri çıkarıldı"


Hocalı Katliamının insanlık dışı boyutları anlatan Ünal:" Soykırım yapıldığında orada görüldü ki insanlar yakılmış, başları kesilmiş, gözleri oyulmuş. Orada bir vahşet yaşandı. Çok fazlasını paylaşayım ki caniliğin boyutları anlaşılsın hamile kadınların karınları deşildi, ceninleri çıkarıldı. Sonrasında Hocalı'dan herkesi sürdüler şehri insansız bıraktılar. Bunların yanında Birleşmiş Milletler burada yaşanan caniliği soykırım olarak kabul ediyor" ifadelerine yer verdi.


"Karabağ Zaferi belki biraz acıyı hafifletmiştir"


4 ay önce kazalınan Karabağ zaferi'nin bir nebze olsun acıyı hafiflettiğini söyleyen Ünal:" 28 yıldır evlerinden ocaklarından ayrı olan kardeşlerimiz, 1 Milyon Azerbaycan Türkü, evlerine ocaklarına geri dönüyor" diye konuştu. 
Son olarak Türk Ocakları İl Başkanı Nedim Ünal: "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Orada yaşanan vahşet unutulmamalı" Dedi.