EskişehirHaber.com'a özel açıklamalarda bulunan Eskişehir Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Haydar Urfalı, aşılanma sürecine dikkat çekti. Urfalı:"Ülkemizin her yanında olduğu gibi Eskişehir’de de hergün pozitif vaka ve hasta sayısı gittikçe artmaktadır. Buna paralel olarak okullarımızda eğitim çalışanları ile öğrencilerimizde görülen sayıları da aynı yönde ilerlemektedir.Ocak ayı sonundan bu yana öğretmenlerin aşılanmasıyla ilgili süreç çok ağır ilerlemektedir. Öyle ki, yaklaşık 2 ayda 1 milyon öğretmenin yaklaşık 90 bini ancak aşılanabilmiştir. Hal bu ki bağışıklığın kazanılması birinci doz uygulamasından yaklaşık 1,5 ay sonra mümkün olabildiği dikkate alınırsa bu anlamda çok geride olduğumuz ve çok zaman kaybettiğimiz daha iyi anlaşılacaktır.Ziyaret ettiğimiz okul ve kurumlarda aynı yerleşim yerinde bulunan iki okuldan birinde aşılama yapıldığını diğerinde yapılmadığını da görmekteyiz." dedi. 

Urfalı:" Aşılanma çalışmalarına hız verilmeli"


Her gün onlarca eğitim çalışanı, öğrenci ve veli ile aynı ortamı paylaşan eğitim çalışanlarının bir an önce aşılanması o özlemini duyduğumuz cıvıl cıvıl okul ortamlarına dönüşümüzün de habercisi olacaktır.
Aşılama başta olmak üzere gerekli tedbirler yeterince alınmadan eğitim-öğretim sürecinin yüz yüze devam etmesi pek çok riski de beraberinde getirmektedir.
Bu itibarla özellikle yüz yüze eğitimin sınırlandırıldığı içinde bulunduğumuz bu sürecin iyi değerlendirilerek tüm eğitim çalışanlarının aşılanmasına öncelik ve hız verilmelidir.