VALİ AYYILDIZ’DAN "ENGELSİZ 112" ÇAĞRISI

İşitme engelli vatandaşların muhtemel acil durumlarda kolaylıkla yardım alabilmesi için "Engelsiz 112” mobil uygulaması geliştirilmiştir. Bu uygulama ile görüntülü görüşme ve mesajlaşma ile her türlü acil durumda gereken yardım talepleri karşılanıyor.

Vali Erol Ayyıldız, bu uygulamanın önemine değinerek "Engelsiz 112 mobil uygulaması ile işitme engelliler görüntülü konuşma ve mesajlaşma ile acil çağrı yapabilecek. Gerekli bilgilere tercümanlar aracılığı ile uzmanlara aktarabilecekler. Uygulamayı indirip kayıt yaptıktan sonra yakınlarının bilgilerini kaydedebilecekler. Böylece telefon kapalı olsa bile yakınları sayesinde ulaşılabilir olacaklar. Eğer varsa kronik hastalıklarını uygulamaya kaydederek daha hızlı yardım alabilecekler. Acil çağrı esnasında anlık olarak konum bilgisi iletilecek ve ekiplerin daha hızlı yetişmesi mümkün olacak. İlimizdeki vatandaşların bu uygulamadan haberdar edilmesi ve etkin biçimde kullanılması büyük önem taşımaktadır” dedi.

İÇAD İşitme Engelli Çocukları Olan Aileler Derneği Başkan Yardımcısı Kısmet Bozkurt, Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu Genel Sekreteri Kadir Demir, Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Cafer Eşen, Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Çiğdem İstel, öğrencileri Kahraman Ahmet Akkuş ve Beyzanur Yılmaz ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Murat Küçük Valiyi ziyaret ederek uygulamadan duydukları memnuniyeti belirtti.

ESKİŞEHİR HABER  İLE İLGİLİ DİĞER İÇERİKLERİMİZE GÖZ ATIN.
BİZİ SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDAN DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ
YOUTUBE -> Eskişehir Haber
FACEBOOK -> Eskişehir Haber
INSTAGRAM -> Eskişehir Haber
TWITTER -> Eskişehir Haber