Kabukcuoğlu, vatandaşlarımızın, Türkiye’nin Dünya’da en pahalı doğalgaz alıcılarından biri olduğunu düşündüğünü ve doğalgaz ithalatçısı ülkelerin tümünde doğalgaz alım fiyatı ucuzlarken, ülkemizin aldığı doğalgaz fiyatının artmasının ters bir durum olduğunu belirttikten sonra, bu iki durumun sebeplerinin, bakan dönmez tarafından açıklanmasını istemişti. Bakan dönmez verdiği cevapta; doğalgaz ithalatının en uygun şartlarda gerçekleştiğini belirterek, doğal gaz alım satım anlaşmalarınının gizli olduğunu ve bu yüzden alım maliyetine ilişkin bilgilerin paylaşılmasının mümkün olmadığını söyledi.

  Türk milletine saygının bir göstergesi olarak doğalgaz alımlarının şeffaf olması gerektiğine vurgu yapan Kabukcuoğlu; “ Türk milletine doğalgaz alım, satım, dağıtım süreçleri hakkında açıklama yapılmalıdır. Doğalgaz zamlarına yapılan artışla ceremesini vatandaşa çektiren hükümet, anlaşmaları halkından gizlemektedir, tıpkı şehir hastanelerinde olduğu gibi. Dört tarafımız doğalgaz ihracatı yapan ülkelerle çevriliyken, nasıl oluyor da en pahalı doğalgazı kullanmaktayız. Bunun sebebini sorduğumuzda, son zamanlarda halktan bilgi saklamak için söyledikleri “Ticari Sır” a sarılıyorlar ve gerçeklerin üstene sır perdesi örtüyorlar.” Dedi.

  Başkanlık sistemine geçildikten sonra sorunsuz ve yüksek refah seviyesinde bir ülke vaadinde bulunulduğunu hatırlatan ve hükümetin yaptığı elektrik ve doğalgaz zamlarının vatandaşı zor durumda bıraktığını vurgulayan Kabukcuoğlu; mecliste İyi parti grubu olarak, doğalgaz ve elektrik zamlarını aşağı çekmek için oylama yapılmasını gündeme getirdiklerini ve böyle bir oylamada iyi partili milletvekillerinin indirim için evet oyu vereceklerini belirtti.