Eskişehir’in önemli turistik alanlarından olan Porsuk Çayı ve etrafındaki yeşil alanlar yaz mevsiminde, koronavirüsü ve alınan tedbirler nedeniyle tarihinin en boş zamanlarından birini yaşıyor... Öte yandan bu durum Porsuk Çayı'ndaki kirliliği de azaltmış görünüyor...

Eskişehir'de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı tedbir kararları kapsamında Porsuk Çayı çevresinde toplu faaliyetler yasaklanmıştı...

Porsuk Çayı çevresinde denetimlerin sürdüğü ve merkezdeki yeşil alanlara girişlere izin verilmediği belirtiliyor.

Yaşanan bu durum Porsuk Çayı ve çevresinde özellikle yaz aylarında yoğunluk nedeniyle yaşanan çevre kirliliğini de büyük oranda azaltmış görünüyor.

Dünyayı etkisi altına alan Korona virüse karşı alınan tedbirler doğrultusunda artık merkezde Porsuk Çayı kenarında da daha sıkı denetimler uygulanıyor.

Yıllardır yaz aylarında sıcak havalı günlerde serinlemek için 7’den 70’e kadar her yaştaki vatandaşların akın ettiği yeşil alanda, bu yıl Covid-19 nedeniyle getirilen tedbirler nedeniyle eski kalabalık görüntüler yaşanmıyor.

Bazı vatandaşlar bu durum nedeniyle Porsuk Çayı'nın eski güzelliğine dönmeye başladığını da söylerken, gondol ve tekne turları ise devam ediyor.

Yasaklara rağmen oturmak ve yürümek için zaman zaman Porsuk Çayı kıyısına giden gençler, görevliler tarafından uyarılıyor.