Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve 16 belediye bürokratının beraat ettiği 'İhaleye fesat karıştırma' dosyasındaki kararı uygun bulmayan Yargıtay, davanın yeniden görülmesi için dosyayı geri gönderdi. Bu durumda 2010 yılında açılan davada Büyükerşen ve ekibi yeniden yargılanacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile belediye çalışanları hakkındaki dava, Zihni Çalışkan, Pınar Turhanoğlu Gücüyener, o dönem il başkanı olan Ak Parti Eski Milletvekili Salih Koca ile aynı partiden Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Ahmet Süzer, Türkan Polatoğlu, Tuncer Köküner, Akif Çizmelioğlu 2010 yılında cumhuriyet savcılığına şikâyetleri üzerine açıldı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca 28 Ocak 2013'te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı, kamu zararına neden olunduğu şikâyeti üzerine başlatılan soruşturmada şu isimler yeniden yargılanacak…

Başkan Yılmaz Büyükerşen ile Büyükşehir Belediyesi Şirketler Koordinatörü Rıza Oruçhan Tansel
Fen İşler Daire Başkanı Selahattin Arpacı
Genel Sekreter Canan Demir
Genel Sekreter Yardımcısı Tuna Gürsel Gülerşen
Satın Alma Daire Başkanı Mehmet Recai Erdir
İmar İnşaat Genel Müdürü Ercenk Şıkyazar
Eski genel sekreter Erdin Erol,
Belediye çalışanları Niyazi Solak, Aytaç Ünverdi, Gürol Güner, Ahmet Fırat Bilgili, Necati Harman, Zehra Kaya, Erdal Kaval, Kadir Akyurt, İ.Hakkı Yıldız, Müşerref Epsileli, Yılmaz Kükdamar, Kadri Oylan, Ahmet Dobrulacalı, Hayri Doğan, Rüstem Barın, Hülya Deveci, Naci Birlik ve Korhan Acar .