Eskişehir'de Tepebaşı ilçesinin Zincirlikuyu Mahallesi'nde 15 Ekim'de gerçekleşen kablo hırsızlığı sonrasında başlayan telefon ve internet hatlarındaki kesintinin halen sürdüğü ifade edildi. Mahallenin neredeyse yarısının 15 Ekim'den beri internete erişemediği, uzaktan eğitim yapan öğrencilerin de mağdur olduğu ifade ediliyor. 

15 Ekim'den sonra bir ay telefon ve internet gelmedi
Zincirlikuyu Mahalle Muhtarı Erdal Karakaya, EskisehirHaber.com'a yaptığı açıklamada, "15 Ekim'de mahallemizdeki hatlarda kablo hırsızlığı yaşandı ve mahallenin büyük bölümünde telefon ve internet tamamen kesildi. Geçen süre zarfında yetkili kurumlarla sürekli görüştük, ancak bir ay boyunca bu sorun çözülmedi, çok sayıda vatandaşımız mağdur oldu" dedi. 

Bir ay sonra internet geldi, ama kablolar yine çalındı!
Muhtar Erdal Karakaya, "Ancak geçtiğimiz hafta sorun çözüldü. Tam düzeldi derken, yeniden kablolar çalındı. Telefon ve internet yeniden kesildi. Bir haftadır yine yetkililere ulaşmaya, sorunun çözülmesini sağlamaya çalışıyoruz, ancak bir ilerleme yok" dedi. 

"Vatandaşlarımız, çocuklarımız mağdur durumda"
Muhtar Erdal Karakaya, "Mahalle sakinlerimiz büyük bir mağduriyet yaşıyor. Pandemi döneminde birçok kişi işlerini evden yapmaya çalışırken, öğrenciler uzaktan eğitim almaya çalışırken internetin olmaması vatandaşlarımızı çok olumsuz etkiliyor. Yetkililerin bu sorunu en kısa sürede çözmelerini bekliyoruz. Kablo hırsızları da yakalandı mı bilmiyoruz, onlar da yakalansın, önlemeler alınsın, bu sorunun bir daha yaşanmasını istemiyoruz" diye konuştu. 

Mahalle sakinleri 15 Ekim'den bu yana yaşadıkları mağduriyetin çocuklarını da olumsuz etkilediğini ifade ederek, dışarı çıkamayan çocukların uzaktan eğitim konusunda da geri kaldıklarını, derslerini yapamadıklarını ifade ediyor.