2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız yayımladığı mesajında: "Âlemlerin yüzü suyu hürmetine yaratıldığı, insanların en hayırlısı, Allah’ın son elçisi, iki cihan güneşi Hazret-i Muhammed (S.A.V.)’in dünyamızı şereflendirdiği, insanlığı hakikatin ışığı ile aydınlattığı bir doğuşun yıl dönümünü hep birlikte idrak etmenin heyecanını yaşıyoruz.O; köleliğin, imtiyazın, ırkçılığın, ayrımcılığın en sert, en şiddetli bir şekilde hüküm sürdüğü bir dünyaya gelmişti. Ulaştığı her yeri; vefanın, rahmetin, merhametin, şefkatin, uhuvvetin, paylaşma ve dayanışmanın hâkim olduğu bir dünya hâline getirdi. Onun rahmet denizi, kötülüğün ateşini söndürmüştür. Tüm dünyanın, tüm insanlığın o rahmetten ve bereketten istifade ettiği bir doğum, kuşkusuz sıradan bir doğum değildir. Varlığa anlam kazandıran; zulmeti, yani karanlığı aydınlatan; insanlığı rahmet ve merhametiyle kuşatan bir peygamber, hem anmayı hem de anlaşılmayı gerektirir.Hz. Muhammed (SAV) hakikatin sadık emanetçisi; elinden, dilinden herkesin “emin ve güvende” olduğu Muhammedü’l Emin’di. Güzel ahlakın hayat bulmuş hâli olan Hz. Peygamber; ömrümüzün gaflet uykusunda geçmemesi ve sonu hüsran bir rüya olmaması için iki cihan saadetine uzanan aşk yolunun yegâne rehberidir. O “tertemiz sahifeleri okuyan, Allah tarafından gönderilen bir resul”dür.“Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olarak belirlenen 2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle vefa toplumu olmanın, karşılıklı saygının ve gönüllerin bütünleşmesinin önemi; bir kez daha gündemimize getirilerek yüksek insani değerlerle kuşanmış erdem medeniyetimize ses ve nefes olunacaktır. Nitekim biz rahmetin bütün varlıkları kuşattığı bir dünyanın, bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bizim ruhumuzun rengi vefa ve merhamettir." İfadlerine yer verdi. 

Vali Erol Ayyıldız mesajına şu şekilde devam etti: "Vefa toplumu, her şeyden önce “Ahde vefa gösterin, doğrusu verilen ahidde sorumluluk vardır.” İlahi kelamını hayata geçiren bir erdem medeniyetinin temelini oluşturmaktadır. “Kalu bela”dan beri ahde vefa ile dosdoğru bir çizgide durmak; ebediyete uzanan bir vizyonla sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü “vefa” şeklinde, unutmuş gönüllere ulaştırmak bugün insanlığın en çok ihtiyaç duyduğu hasletlerdendir. Şu hâlde “vefa” sözde kalmayıp “eşref-i mahlukat” olmanın sorumluluğu içinde, hayat bulmalıdır. Hiç şüphesiz ahde vefanın en güzel örnekleri âlemlere rahmet olarak gönderilen ve kendisi “vefa” olan Hz. Muhammed’in (SAV) yaşayışında görülmektedir. Nitekim Eskişehir’in gönül sesi olan Yunus Emre;

“Yerin göğün safası Mustafa’dır

Kamu ahdin vefası Mustafa’dır”

diyerek aynı noktaya temas etmektedir.

Yunus misali “Yaratıldı Mustafa, yüzü nur gönlü safa/ O kıldı Hakk’a vefa, ondandır ihsan bana” diyen gönüllerden olmak ümidiyle Peygamber Efendimize salavat; âline, ashabına ve onun tertemiz yolundan gidenlere gönüller dolusu selam olsun. “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” tema’sıyla idrak edilecek 2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’nın vefa toplumu olma yolunda birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmesi temennisiyle Eskişehirli hemşehrilerimin Mevlid Kandili’ni tebrik eder; en içten selam ve saygılarımı sunarım."