Seminerde Eurosolar Türkiye Başkanı Prof.Dr. Tanay Sıdkı Uyar “ Avrupa Yeşil Mutabakatı 2030 da İklim Nötr Kentler için Yenilenebilir Enerji ve Yeşil Hidrojen” konusunu işledi. Tanay Sıdkı Uyar“Kentlerimizin Yeşil mutabakata uyum sağlaması için şimdiden çalışmalara başlaması ve işi sıkı tutması gerekmektedir. Burada kenti yönetenlere ve bütün Sivil Toplum Örgütlerine biyik görevler düşmektedir. Bunları ne kadar iyi anlayabilirsek  karbon ayak izini azaltarak uyumda da o kadar başarılı olabiliriz” dedi. 

Prof.Dr. Erdoğan Atmış, "Ormansızlaşma ve Orman Bozulması”  konusunu işlediği seminerde “Ormansızlaşmanın önü açıldığını ve her geçen gün orman alanlarının azaldığını verilere dayanarak açıklamıştır. Ormanın kendi kendini yenilediğini ve fidan dikim oranının çok az olduğunu sözlerine ekledi.

10 HAZİRAN'DA GEZİ TURU VAR

 Çevre haftasına 10 Haziran Cuma günü Sivrihisar Açık hava müzesi ile Eskişehir'in ilk ve tek sulak alanı olan Balık Damı'na teknik bir inceleme gezisini düzenleyecek, Esçevder üyeleri ve çevre dostları bu geziye katılacaklar. 11 Haziran Cumartesi günü Esçevder konserine gelen dernek üyelerine dağıtılan kır çiceği tohumları Kızılinler'de bulunan Esçevder Orman'ında toprakla buluşacak.

Son olarak dernek tarafından, "Eskişehir Çevre Derneği olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çevrenin korunması, sularımızın kirlenmemesi, ağaçlarımızın kesilmemesi, zeytinliklerinin yok olmaması için mücadelesine bundan sonra da devam edeceğini kamu oyuna bir kez daha duyurmaktan gurur duyuyoruz" açıklaması yapıldı.