Eskişehir’de son günlerde rögarlardan yükselen koku nedeniyle vatandaşların rahatsız olduğu konusu gündeme gelmişti. Konu basında da oldukça geniş yer bulmuştu. Eskişehir ESKİ Genel Müdürlüğü de kokuya Köprübaşı bölgesinde faaliyet gösteren balıkçı esnaflarının neden olduğunu açıklayan bir duyuru yayınlamıştı.

Konu ile ilgili Köprübaşı’nda balık satan esnafa görüşlerini sormak için bölgeye giden 21 yaşındaki genç kadın muhabir ve yanındaki kameraman şok bir durum ile karşılaştı. Gazetecilerin çekim yapmasını engellemeye çalışan iki esnaf olay anında özetle şu ifadeleri kullanıyor;

“Burada çekim yapamazsınız. Çektiğiniz görüntüleri silin. Onları paylaşamazsınız. Bizim söylediklerimizi eksik yazarak bizi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile düşman edemezsiniz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin suçunu basın bizim üzerimize atıyor. Biz basına konuşmayacağız.”

Hiç röportaj yapmayan ve olay anını kayıt altına almayan gazeteciler olayın büyümemesi ve esnafların işlerinin aksamaması adına olay yerinden hızlıca ayrıldılar.