Eskişehir Kültür ve Eğitim Sosyal Yardımlaşma derneği (ESKENT) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Eskişehir halkını duygulandıran görsel bir etkinlik düzenledi.

 Eskişehir Yediler Parkında düzenlenen etkinlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üç boyutlu maketleri önünde fotoğraf çekinmek için adeta yoğunluk oluştu

ESKENT’in düzenlediği etkinlikte ayrıca gelecek nesillere örnek olması adına tarihi kitaplar ve her yaş grubuna örnek olabilecek nitelikte hediyeler verildi.

 Dernek başkanı Gürol Yer ise, bazı vatandaşların bayramları artık sadece tatil olarak gördüğünü ve milli değerlerimizi hatırlamadığını ifade etti. “ 29 Ekim Cumhuriyet bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramlar artık sadece tatil günü olarak algılanmasın ve kültürel değerlerimizi vatandaşa hatırlatmak için bugün bu etkinliği düzenlemiş bulunmaktayız.” Dedi.

Cumhuriyet milletimizin asli unsuru diyen Yer,

“Gördüğünüz gibi etkinliğimize yoğunluk oldukça fazla bu bizi çok gururlandırdı. Ne olursa olsun bu millet Atatürk sevdasından vazgeçmez bunu da görmüş olduk, ne mutlu. “ Dedi.