Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşanan yangın, mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Edinilen bilgilere göre, Başkan Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın birinci katında yer alan depoda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.
Kısa Sürede Müdahale Edildi
Yangını fark eden çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına hızla müdahale ederek alevlerin üst katlara sıçramasını engelledi. Kısa sürede kontrol altına alınan yangın sonrası soğutma çalışmaları yapıldı.
Yangının çıktığı sırada depoda kimsenin bulunmadığı öğrenilirken, olayda herhangi bir yaralanma ya da can kaybının yaşanmadığı bildirildi. Yangın nedeniyle depo bölümünde maddi hasar oluştuğu belirtildi.
Yangının Nedeni Araştırılıyor
Polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlattı. Elektrik kontağından çıkma ihtimali üzerinde durulurken, detaylı teknik incelemelerin ardından kesin nedenin belirleneceği ifade edildi.
Yangının çıktığı sırada mahallede kısa süreli panik yaşandığı, çevre apartmanlardaki bazı vatandaşların tedbir amacıyla dışarıya çıktığı öğrenildi. Yangının hızla söndürülmesi mahalle sakinlerine rahat bir nefes aldırdı.