Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı Serkan Ortepe şu açıklamaları yaptı;

“Odunpazarı, Tepebaşı, Sivrihisar, Alpu, Seyitgazi, Mihalıççık ve Sarıcakaya ilçelerinde teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamladık. En kısa sürede 14 ilçede teşkilatlanmayı tamamlamak istiyoruz. Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı olmam üzerinden yaklaşık 1 yıl gibi bir süre geçti. Şu an Eskişehir’de 600’e yakın üyemiz var. Seçimlere girmeye hak kazanmış bir parti olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Esnaflarımızla görüşüyoruz. Aldığımız geri dönüşler oldukça iyi. Halkımız Yenilik Partisinin farkında. Eskişehir’de kahvehanelerde sürekli söyleşiler gerçekleştiriyoruz. Halkın sorunlarını ve taleplerini not alıp genel merkezimize iletiyoruz.

"GENÇLERİN OY KULLANMASINI İSTEMİYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 Mart tarihinde seçim gününü resmi olarak ilan edecek ve 14 Mayıs 2023 tarihinde sandığa gideceğiz. Seçim tarihini 18 Haziran’dan 14 Mayıs tarihine çektikleri için bu ülkedeki yüzbinlerce genç 18 yaşına girmedikleri için oy kullanamayacaklar. Arada 34 günlük bir süreç var bu tarihler arasında doğan gençler oy kullanamayacak. AK Parti gençlerin oy kullanmasını istemiyor. Nereden mi biliyoruz. Üniversitelerin açık olduğu bir dönemde sandığa gideceğiz de o sebepten. Eskişehir’de okuyan ancak ikametgahını Eskişehir’e aldırmayan bu şehirde on binler öğrenci olduğu bir gerçek. Diğer şehirleri siz düşünün. Bu çocuklar sınav zamanı nasıl memleketlerine gidip oy kullansınlar. Buradan tüm öğrencileri e devlet üzerinden ikametgahlarını bulundukları şehirlere aldırmaya davet ediyoruz.

"YERLİ ET DESTEKLENMELİDİR!"

Bilmem hiç duydunuz mu? Dün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günüydü. Ne acı ki et ithal eden bir ülke olduk. Macaristan’dan alınan 5 bin kasaplık sığırın ilk bölümü ülkemize ulaştı. İthalat ile et fiyatlarını düşürmeye çalışıyorlar. Ortada düşen fiyat da yok. Hani hayvan ihraç eden bir ülke olacaktık. Hani ne oldu vaatler. Tırmanan fiyatları frenlemeye çalıştıkça Türkiye’deki hayvancılara zarar veriyorlar. İthal et değil, yerli et desteklenmelidir. Üreticilerin maliyetlerini düşürecek adımlar atılmalıdır. İthalat çözüm değildir. Kıymanın kilo 200 liranın üzerinde. Çocukların karne hediyesi olarak et yiyebildikleri bir ülkede olmak bizi üzse de çözüm Yenilik Partisinde. Vatandaş gramla et tüketiyor ama iktidardakiler farkında değil. Yem problemi çözülmeli. Süt veren ama kesime giden hayvanların önüne geçilmeli.”