Vali Yardımcısı Akın Ağca, tarımsal faaliyetlerin eğitim ve öğretim ile geliştirilmesini destekleyecek işbirliği protokolü hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ağca, “Tarımı, hayvancılığı çok daha etkin bir şekilde vatandaşlarımızın ve ülkemizin menfaatine uygun olarak geliştirmek amacıyla Valiliğimizce, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile tam bir işbirliği ve koordinasyon içerisinde bu çalışmayı çok daha geniş alanlara yaymak için uygulamalar yapacağız" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise konuşmasında;
"Millî Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı olarak ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda bir taraftan içinde bulunduğumuz dijital çağın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine destek vermek; diğer taraftan da geçmişten bu yana sahip olduğumuz tarım ülkesi olma özelliğimizi gelişen teknolojiler ile güçlendirerek ve çeşitlendirerek yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Son dönemde dünyada yaşanan ve etkisi ülkemizde de hissedilen küresel iklim değişikliğinin yarattığı çevresel ve ekonomik problemler, artan gıda talebi, iklim değişikliğinin sürdürülebilir tarımsal üretime olumsuz etkileri, çevre ve biyolojik çeşitliliğin korunmasının önem kazanması, daha az kaynakla gıda talebinin karşılanması gerekliliği nitelikli işgücü ve teknolojiye olan ihtiyacı her geçen gün artırmaktadır. Mahmudiye Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bünyesinde tarım alanı ve hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı alanı bulunmaktadır. Tarım alanı için 34, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı için 34 olmak üzere toplam 68 kontenjan verilmiştir. Öğrencilere tarım alanı için 2 bin metrekare sera alanı yapılacaktır. Okulun 50 dönüm olan arazisinin sürümü gerçekleştirilmiş olup Ekim ayında buğday ekimi gerçekleştirilecektir. Okulu tercih edip yerleşen öğrencilere aylık 300 TL. burs verilecektir. Öğrencilerin barınmaları için kız ve erkek pansiyonumuz mevcuttur" dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş de, "Her iki Bakanlığımızın tarımsal alanla gençlerimizi buluşturmak, buluştururken de nitelikli iş gücü olarak yetişmelerine katkı sağlamak üzere hazırlanan bu çalışmanın öncelikle ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu protokol Bakanlıklarımızın imkânlarının karşılıklı kullanımı, yararlandırılması ve desteğini içeriyor. Tarımla ilgili okullarımızda okuyan öğrencilerimizin eğitimlerine imkânlarımız ölçüsünde katkıda bulunmak amacıyla bu çalışmanın içerisinde yer alıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bu çalışmayla birlikte ilimizdeki vatandaşlarımızın, çiftçilerimizin bir yandan tarımsal alandaki eğitimlerinin artırılması sağlanırken bir yandan da bu alandaki yeniliklerle buluşmaları, yeni tarım teknolojilerini öğrenmeleri mümkün olacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği içerisindeyiz, bu çalışmalarımız artarak devam edecek." dedi.