Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerin kişisel, eğitsel, kültürel ve sanatsal gelişimine yönelik çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Atölye, seminer, söyleşi gibi etkinliklerin yanı sıra spor aktiviteleri ile de gençleri bir araya getiren Büyükşehir Gençlik Merkezi, “Doğa Yürüyüşü” etkinliklerine başladı.

‘Trekking’ etkinliği için Büyükşehir Haller Gençlik Merkezi’nde toplanan katılımcılar belediyeye ait araçlarla Kent Ormanı’nda gece yürüyüşü gerçekleştirdi. Orman içerisinde doğa ile iç içe vakit geçiren gençler yaklaşık 8 kilometrelik bir yolda doğa yürüyüşü yaptı.

Yaşanan deprem afeti sonrası üniversitelerin online eğitime geçmesiyle kampüslerden ve arkadaşlarından uzak kalan gençler, hibrit eğitimle birlikte tekrar Eskişehir’e dönerken düzenlenen etkinlikte spor yaparak sosyalleşme imkanı da buldu. Uzman rehberler eşliğinde gerçekleştirilen gece yürüyüşü katılımcılara motivasyon kaynağı oldu.

Trekking etkinliği sırasında olumsuz bir durum yaşanmazken gençler, tekrar doğa ile buluştukları için mutlu olduklarını ve düzenlenen yürüyüş nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.