Migros Eskişehir'de yerli mor patates satışlarını başlattı. Kilogram satış fiyatını 29 lira 90 kuruş olarak belirleyen firma tüketicilerden yoğun ilgi bekliyor.

Firma yetkilileri tarafından, "Patates Mor, görüntüsü itibariyle sizi şaşırtacak, patates türlerinden biridir. Mor rengi ile pancara da benzeyen mor patates, lezzet olarak da pancarla patates arasında bir tada sahiptir. Patatesin kullanıldığı hemen her tarifte patatese alternatif olarak tercih edebileceğiniz mor patates, tamamen doğal olarak bu renge sahiptir. Sofranızda farklılıklara yer verenlerdenseniz mor patatesi haşlayarak lezzetli bir salata yapabilirsiniz." açıklaması yapıldı.

MOR PATATESİN FAYDALARI İSE ŞU ŞEKİLDE;

* Patateslerin yüksek nişasta içermesinden dolayı özellikle kilo almak istemeyen kişilerin çok fazla tüketmemesi öneriliyor. Fakat bunun yanında birçok önemli ve tüketilmesi gereken besin içerirler.

* Mor patatesler karbonhidrat, kalsiyum, C vitamini, demir ve mineral açısından oldukça zenginlerdir. Bu yüzden hem kabukları hem içleri oldukça besleyicidir.

* Mor patatesin, bilinen beyaz patatese oranla yaklaşık dört kat daha fazla antosiyanin içerdiği biliniyor. İçerdiği antosiyaninler sayesinde vücuttaki sağlıklı hücreleri koruyup, vücudun daha hızlı iyileşmesini sağlıyor.

* Kanserli hücrelerin azalmasında önemli bir rol oynuyor, kan dolaşım sistemini düzenliyor ve hücreleri koruyor.

* Mor patates tüketmek, kan dolaşımını ve tansiyon dengesini düzenliyor. Bunda yüksek miktarda kan basıncını düzenleyici bir besin olan potasyum ve antioksidan içermesinin rolü yüksek. Ayrıca içerdiği besinler kan damarlarınızı güçlendirmeye de yardımcı oluyor.

* Patateslerin lif içeriği pişirme yöntemine ve kabuğunu yiyip yemediğinize göre değişse de, mor patates beyaz patatese oranla daha fazla lif içeriyor. Beslenmenize ekleyeceğiniz lif ise kabızlığı önleyerek sindirimi kolaylaştırıyor ve kolesterol seviyelerini korumaya yardımcı oluyor.

* Uzmanlar, antioksidanlar da dahil olmak üzere mor patatesin içeriğindeki bazı besinlerin, kolon ve meme kanseri dahil olmak üzere kanseri önlemeye ve savaşmaya yardımcı olduğunu söylüyorlar.