ESKİŞEHİR'DE ÜRETİLİYOR, İSTANBUL'A GÖNDERİLİYOR

Sarıcakaya'daki sebze halinden İstanbul'a gönderilen yeşilliklerin üretiminde ve nakliyatındaki masraflardan bahseden halci Ali Kahya, “Şu an için çiftçinin beklentisi, tarladaki domatesin ve salatanın 4-5 lira arasında bir rakam olmasıdır” dedi.

Sarıcakaya Belediyesi Yaş Sebze Meyve Alım Satım Hali'nden başta İstanbul olmak üzere tüm ülkeye yeşillikler gönderiliyor. Son dönemlerde masrafların artmasının, mazot ve gübre fiyatlarına yansıdığından bahseden hal esnafı, pazarlarda satılan yeşilliklerin fiyatlarını değerlendirdiler. Üretim ve nakliyatlardaki masrafların fiyatlara etkisinden bahseden halci Ali Kahya, satışlardan memnun olduğunu dile getirerek, “Roka, maydanoz ve terenin demeti, 1,5 ile 2 lira civarında” dedi.

“HERKES 1'ER LİRA EKLEYECEKTİR VE 8-10 LİRA OLMASINI NORMAL GÖRÜYORUZ”

Sarıcakaya'dan İstanbul'a gönderdikleri ürünler de mazot fiyatlarını da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Kahya, bir kasayı 40 liradan gönderdikleri ve kasanın içerisindeki 16 adet maydanozun toptan fiyatının 2,5 liradan satıldığını belirterek, durumu şu şöyle özetledi:

“Yazın burada domates, salata ve patlıcan gibi sebze çeşitleri yetişiyor. Fide ve gübre fiyatları bu yıl biraz yüksek. Şu an için çiftçinin beklentisi, tarladaki domatesin ve salatanın 4-5 lira arasında bir rakam olmasıdır. Pazarlara giderseniz, fiyatlar daha makul, Şimdi buradaki fiyatının 5 lira olduğunu düşündüğümüzde, önce İstanbul'a sonra da oradaki halcilerden pazarcılara ulaşacak. Yani bir kere el değiştirdiğinde, herkes 1'er lira ekleyecektir ve 8-10 lira olmasını normal görüyoruz.”

“BURADAKİ FİYATLAR GAYET MAKUL VE ELİMİZDEN GELDİĞİNCE FİYATLARA YANSITMIYORUZ”

Genellikle roka ve maydanoz gibi yeşillikler üzerine çalıştıklarını anlatan çiftçi Cemil Saraçoğlu, fiyatların durumunu değerlendirerek, mazot ve gübreden dolayı maliyetlerin yükseldiğini ifade etti. Sarıcakaya'daki halciler olarak ürünleri ucuz fiyattan gönderdiklerini aktaran Saraçoğlu, “Buradaki fiyatlar gayet makul ve elimizden geldiğince fiyatlara yansıtmıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

ESKİŞEHİR HABER  İLE İLGİLİ DİĞER İÇERİKLERİMİZE GÖZ ATIN.

BİZİ SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDAN DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ
YOUTUBE -> Eskişehir Haber
FACEBOOK -> Eskişehir Haber
INSTAGRAM -> Eskişehir Haber
TWITTER -> Eskişehir Haber