İstikbal Gazetesi'nden Büşra Küçük'ün haberine göre Mahallede yaşayan vatandaşlar, tehlike saçan binaların yıkılması ve yeniden inşa edilmesi için yardım beklediklerini söyledi.

Binaların parça parça dökülmesine rağmen etrafını çevirip kontrol altına alınmadığını ifade eden mahalle sakini Erhan Koç, “Çocuklar bu binaların etrafında dolaşıyorlar her an üstlerine parçaların düşüp yaralanmaları an meselesi. Terk edilen binalar olduğu için akşamları evsizler ve kötü niyetli inanlar bu evlerde kalıyorlar ve mahallede yaşayanların korkmasına sebep oluyorlar ve geceleri bu binaların yanından geçmeye korkuyoruz.” şeklinde konuştu.

Eski yerleşim yeri olduğundan kaynaklı bu binaların sayılarının fazla olduğunu aktaran Koç, “Odunpazarı’nda bu binalar çok. Camları kırılmış, duvarları dökülmüş ve içleri çöp dolmuş binalar hep.” diye belirtti.

Bu binaların kontrol edilmesi gerektiğini söyleyen Koç, “İlla bu binaların yıkılması için birimizin canı mı yanması gerekiyor yani. Her gün onlarca çocuk binaların altından geçip, oyun oynuyorlar.” dedi.

887+

56456-2