Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Çocuk Hakları Birimi tarafından çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmak ve yaz tatillerini verimli bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen “Yaz Okulu Atölyeleri” 10 ayrı branşta gerçekleştirildi.

18 Temmuz’da başlayan ve başarıyla tamamlanan Yaz Okulu Atölyelerine 215 çocuk katılım sağladı.

Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerin çocukların büyük ilgisini çektiğini belirten Çocuk Hakları Birimi yetkilileri, “Yaratıcı drama atölyemiz ile çocuklarımız kendini daha iyi ifade etme, yaratıcılığını ve estetik duygularını geliştirme, sosyalleşme, arkadaşlarıyla işbirliği yapabilme, iletişim becerilerini geliştirme, özgüveninin artması, hayal gücünü geliştirme gibi kazanımlar elde etti. Ritim atölyesi ile bireylerin kişilik gelişimine katkı sağlamak, sosyal ve iletişim becerilerini geliştirmek hedeflenmiştir. Sanat atölyelerimizde ise çocuk yaptığı çalışmalar ile kendisini farklı biçimlerde ifade etmeyi öğrenme ve sanat sayesinde kendisi, diğerleri, geleceği ve dünya hakkında hissettiklerini özgürce dışarıya aktarma fırsatı bulmuşlardır” dediler.

Atölyelere katılarak eğitim alan çocuklar ve aileleri, kendilerine bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ettiler