Pandemi sürecinde çok zorluklar yaşadıklarını hatırlatan Güvenç 1,5 yıl boyunda yarı kapasite çalışmak zorunda kaldıklarını vurguladı.

Pandeminin getirdiği sıkıntıları tam atamaya çalışırken mazot zamları ile karşılaştıklarını aktaran Güvenç "1 Ocaktan bugüne iki sefer güncelleme yaptık fakat mazot geçen seneye göre yüzde 400 civarında bir zam aldı. Akaryakıt zamları üzerine asgari ücret güncellemesi geldi. Sigorta ve akaryakıt ve sanayide parça maliyetleri hat safhaya çıktı. Tabii bu şartlarda esnafin dayanması mümkün değil. Tekrar bir güncelleme olması gerek. Biz vatandaşı da düşünerek hareket etmek istiyoruz ama esnafın işini sürdürebilmesi için ufak da olması bir güncelleme gerek" sözlerini kaydetti.

Özellikle akaryakıtta minibüsçü esnafı olarak ÖTV KDV muafiyeti yönünde çalışma yapılmasını istediklerini belirten Güvenç, ÖTV ve KDV muafiyetinin esnafa rahat bir nefes aldıracağını savundu. Zammın çözüm olmadığını dile getiren Güvenç "Yüzde 400 zam yaptığımız zaman geçen seneye göre bizim 12 TL'ye yolcu taşıma mız lazım bu da mümkün değil. Dar gelirli ailelerin günlük 100 lira gibi bir minibüs masrafı olur. Eskişehir'de günlük 30 civarı araç yatıyor bunun nedeni asgari ücret artı sigorta artı sanayideki parça giderleri şoför çalıştıran mal sahibine bir asgari ücret kalmıyor. Bu şartlardan dolayı meslekten uzaklaşma var. Çok eskiden beri bu işi yapan kişiler araçlarını sattı. Maliyetler nedeniyle mal sahibi ve şoförler arasında tartışmalar oluşuyor. Biz bu mesleği as linda severek yapıyoruz ama son zaman larda esnaf severek yaptığı meslekten uzaklaştı" şeklinde konuştu. Mesafeye göre ücret tarifesinin hem vatandaşa hem de kendilerine yarayacağını dile getiren Güvenç, Eskişehir'de yıllardır tek kademeli tarife uygulandığını belirtti. Kurtuluş pazar yerinden kalkıp Gökmeydan'da inen bir vatandaş ile Sultandere'ye giden bir vatandaşın aynı parayı verdiğini fakat farklı hizmet aldığını aktaran Güvenç "adaletsizlik oluyor. Aslında bunun düzenlenmesi gerekiyor ama önümüzde çok karmaşık bir süreç ve mazot zamları yerinde durmadığı İçin neyi nasıl çözeceğimizi biz de bilmiyoruz. Normalde 2 yılda bir güncelleme yaparken son 6 ayda 2 sefer güncelleme yaptık. Kademeli tarife ile ilerleyebilmesi İçin ilk önce mazotun durağan seviyeye gelmesi lazım" dedi.