Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek ES TV’de açıklamalarda bulunuyor.

Mehmet Şimşek 90+3 programında özetle şu ifadeleri kullandı;

“KEŞKE TRANSFER TAHTASINI AÇABİLECEK BİR LİSTE ÇIKSAYDI”

“Geçen seneyi yönetimsel anlamda başarılı olarak tamamlasak da sportif başarı gelmedi ve küme düştük. Kongre kararı aldık. O kadar çağrı yaptık. Kimse liste oluşturmadı. Bize destek olmak isteyenler çıkar mı diye baktık. Yine çıkmadı. Biz arkadaş grubumuzla, Allah bize güç verdikçe bu armayı yaşatmaya and içmiş insanlarız. Keşke transfer tahtasını açabilecek insanlar aday olup kulübü alsaydı. Belki A takımın transfer tahtasını açamadık ama altyapının transfer tahtasını açtık. Altyapıya oyuncu alıp 6 ay sonra A takıma kazandırabiliyoruz.” 

“İYİ ZAMANDA BİZ YÖNETSEYDİK BORCUMUZ OLMAZDI”

“Doğru ve dürüst bir yorum yapmak gerekirse kimse bizden böyle bir performans beklemiyordu. Geçen sene 50 milyon lira civarında bir borç azalttık. Şunu iddia ediyoruz. Kulübün iyi döneminde biz bu kulübü idare etseydik bırakın borcumuzun olmasını kasamızda bol bol para olurdu. Konyaspor Eskişehir’de maç oynadı. Yöneticileri ile konuştum. Bir galibiyetten muhteşem paralar alıyorlar. Biz TFF 3.Lig’de 6 bin taraftara maç oynadık. Kulübümüze 90 bin liraya yakın bir para kaldı.” 

“ESKİŞEHİRSPOR BU ŞEHRE ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”

“Eskişehirspor finansal anlamda bu şehre çok büyük katkılar sağlıyor. Sanayicilerimiz ve seçilmişlerimiz bu takıma sahip çıkmalı. Konyaspor Eskişehir’de maç oynadığında şehir nasıl hareketleniyor herkes gördü. Oteller ve restoranlar dolu gibi gibi. Maddiyattan ziyade manevi yanları da var. Konyaspor - Fenerbahçe için kimlere mesajlar gitti, kimler arandı biz biliyoruz. Sırf maça girebilmek için.”

“ESKİŞEHİRSPOR’U SEVMEK ZORUNDASINIZ”

“Şehre seslenmekten bıktık. Şehre sorsan şehir haklı. Bize sorsan biz haklıyız. Şile deplasmanının bize maliyeti 80 bin TL. Daha bunun Ağrısı var, Elazığ’ı var. Biz beklentileri karşılayabilecek insanlar değiliz. Allah’tan hiç bırakmayan bir taraftar grubumuz var. Locaları bile hep aynı insanlar alıyor. Eskişehirspor’a olan bakış açısını yeniden filizlendirmemiz lazım. Bizi sevmek zorunda değilsiniz ama Eskişehirspor’u sevmek zorundasınız. Eskişehirspor düşer Eskişehir’de düşer demiştim. Bakın haklı çıkıyorum. Eskişehirspor gözden uzak olunca şehrin problemleri de daha geç çözülüyor.”

“İNŞALLAH PUAN SİLME CEZASI YEMEYECEĞİZ”

“Bir kulüp yöneticisinin yapması gereken neyse hepsini yapıyoruz. Sadece transfer tahtasını açamıyoruz. Bizim kulüp lisansı almamız lazım. Geçen sezon TFF 2.Lig’de olduğumuz için evrakları teslim etmemiz gerekiyor. İnşallah puan silme cezası yemeyeceğiz. Yemememiz gerekiyor. Geçen sene federasyona evrak teslimi konusunda en iyi performans çizen 2-3 kulüpten birisi de biziz. Yetkililer bize teşekkür ettiler.” 

“BENCE ESKİŞEHİRSPOR KAPANSIN DİYE UĞRAŞANLAR VAR”

Eskişehirspor Başkanı olarak değil Eskişehirspor taraftarı Mehmet Şimşek olarak söylüyorum. Eskişehirspor kapansın diye uğraşanlar bence var. Bize gelmesinler. Para istemesinler. Kapansın da kurtulalım diyen insanlar bence bu şehirde var. Şehirden sponsor bulamadığımız için şehir dışına yöneldik. Deplasman masraflarımızı geçen sene üstlenen firmalar vardı, bu sene onu da bulamıyoruz. İstanbul deplasmanımız 90 bin TL tuttu. Artık telefonumu açmayanlar var. Bu adam yine bir şey isteyecek diye düşündükleri için.

“YOLSUZLUK İZİNE RASTLASAK HESAP SORACAĞIZ AMA YOK”

“Eskişehirspor’da belli bir süreden öncesinin kayıtları maalesef yok. Aradık taradık ama bulamadık. İnanın en ufak bir yolsuzluk bulsaydık sonuna kadar giderdik. Zamanında çok ciddi paralar toplantı diyorlar. Ama ortada en ufak bir bilgi yok. Baktık zamanında asgari ücretin 30 katı prim dağıtılmış. Olmayan spor dalına prim ödemesi yapılmış. Ama bulabildiklerimiz yolsuzluk olarak kabul görmüyor. Hukuksal açıdan hesap sorabilmemiz için evrak bulmamız gerekiyor. Eskişehirspor kongre üyelerinin savcılığa suç duyurusunda bulunma hakkı var. Savcılığın gönderdiği yetkili gelip kulübü denetleyecek ama evrak olmadığı için bir şey yapamayacak.”

“ŞİRKETLEŞMEYİ BİZ DE ÇOK İSTİYORUZ AMA…”

Şirketleşme konusunu biz çok istiyoruz. Biz denetlenmekten çekinmiyoruz. Çünkü şeffafız. Devlet de bizi denetlesin. Biz Eskişehirspor’a talip olurken 300 milyonun altına elimizi koyduk. Ama şirketleşirsek bütün yöneticilerin ticareti hayatları etkilenir. 

Bizim Trabzonspor dosyasını açabilecek gücümüz yok.

“BUĞRA VE CENGİZ ALP DIŞINDA EKSİK YOK”

“Buğra Çağlıyan ve Cengiz Alp Köseer dışında tüm kadromuzu koruduk. Cengiz Alp Köseer’i verirsek Raheem Lawal dosyasından kurtulacaktık. Çok ciddi bir alacağı vardı. Efehan Kaptan’a güvendiğimiz için böyle bir karar verdik. Buğra Çağlıyan’a bakış açımızı biliyoruz. Biz kulübümüzün haklarını savunmakla sorumluyum. Buğra’nın yetiştirme bedelini bize kim öderse o alır. Konyaspor bizden yetiştirme bedeli olmadan Buğra’yı almak istedi. Borçtan da düşmediler. Ben bu sebeple kendilerine kızdım.”

“STADYUM ESKİŞEHİRSPOR’UN DEĞİL”

“Stadyum bizim değil. Stadyum Eskişehirspor değil. Stadyumun sorumlusu Eskişehir Gençlik Spor İl Müdürlüğüdür. Konyaspor’un oynadığı maçlardan biz 1 lira kazanmadık. Stadyumda satılan suya bile biz karar veremiyoruz.”

“1922 KONYASPOR MAÇINA BEKLENTİNİN ÜZERİNDE TARAFTAR GELDİ”

1922 Konyaspor maçına tahminimizin üstünde bir taraftar sayısı geldi. Kapıda yığılmalar oldu. Kapı sıkıntısı ile kulübün alakası yok. Turnike sistemi hassas. Telefona yapıştırılan ekran koruyucular bile sıkıntı. Biz Eskişehirspor yönetimi olarak kulübün karına olan ne varsa oynu yapmaya çalışıyoruz. Passolig sistemini devre dışı bırakmak istesek inanın bize çok daha maliyetli bir iş oluyor. Bu mali yükü karşılayacak durumumuz yok. Optik okuyucu ve kapı turnikeleri bize ait değil. Bakımı da, servisi de bize ait değil. Biz bile protokola ismimizi yazdırıp giriyoruz. 1922 Konyaspor maçında tribünde yer alan taraftarlarımızdan kulüp başkanı olarak özür diliyorum. Eskişehirspor bu kadar kötü bir futbol oynanamalıydı."

“3 TANE BAKAN ARAYA GİRDİ AMA TRABZONSPOR DOSYASI ÇÖZÜLEMEDİ”

“Transfer tahtasını açmak için 12-13 milyon TL para lazım. Eskişehirspor yok oluyor algısı olduğu için alacaklılar ne koparırsam diye düşünüyorlar. Alacağı olanlara çok iyi tekliflerle gittik ve olumlu da yaklaştılar. Trabzonspor dosyası için inanın 3 tane bakan devreye girdi ancak yine çözülemedi. Trabzonspor meselesinin inanın geren taraf Eskişehir cephesi değil. Trabzonspor Başkanı çıktı genel kurulda ileri geri konuştu. İş buralara geldi. Eskişehir’i düşman gibi görüp Dorukhan Toköz’ü kaptan yapıyorlar. Eskişehirspor tribünlerinde büyümüş, bu şehrin evladı bu insan.”

"CÜNEYT BİÇER BİZE UYGUN BİR İSİMDİ"

Teknik Direktör meselesinde ince eleyip sıkı dokuduk. Sponsorlu bir hoca bile bulduk ama kulübü ile anlaşamadık. Teknik Direktör bizde çalışacak ve maaşını başkası ödeyecekti. İş oraya kadar gitmişti. Bir iki hoca ile daha konuştuk. Daha sonra Cüneyt Biçer ismine yöneldik. Yönetim kurulumuzda da çoğunlukla Cüneyt hoca ismi isteniliyordu. Ekonomik şartlarımıza da uygun bir isimdi. Cüneyt hocaya sabır göstermemiz gerekiyor. 

“BU FUTBOLCULAR BU ŞEHRİN EVLATLARI”

Eskişehirspor yönetimi olarak elimizden geldiğince antrenmanları izlemeye çalışıyoruz. Oyuncularımızın gelişimini gözlemliyoruz. Bu ligin hocasını bulmamız gerekiyordu. Cüneyt Biçer bu ligin yapısını ve rakip takımları tanıyan bir isim. Ayhan Taşçı’yı sportif direktör yaptık. Kendisi hem bu ligi hem de kulübümüzü tanıyan birisi. Eskişehirspor’da forma giyen futbolcular bu şehrin evlatları. Bu kulübün armasını yaşatmak için mücadele ediyorlar. Bu futbolculara sahip çıkmak lazım. Lütfen bu futbolculara küfür edilmesin. Tribün liderimiz Murat Diri de yoktan yere ceza aldı. Ne yaptıysak çözemedik. Murat Diri tribünlerimiz için çok önemli bir isim. Neden bu sorun çözülemiyor anlayabilmiş değilim.

ZEKİ BERKAY BİRKENT NEDEN GÖNDERİLDİ?

“Zeki Berkay Birkent konusunda Cüneyt Biçer hocamız bize havuza alalım dedi. Biz durması için elimizden geleni yaptık ama durmadı. Hocaya erken karar verdin diyerek ben de eleştirdim ama hocanın kararıdır. Hocaya da çok karışmamak gerek.”

“SEZGİN COŞKUN İLE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ”

“Sezgin Coşkun ile görüşüyoruz. Sezgin’in eşi eğitim görevlisi ve küçük çocukları var. Bu sebeple Sezgin’in yol sıkıntısı var. Sezgin’e görev vermek istiyoruz ama ailesel sıkıntıları var. Şu an sadece evinin kaptanı. Maalesef her şey senin benim istediği gibi olmuyor.”

3 FUTBOLCU PROFESYONEL OLDU

“Yunus Emre Alagöz, Hasan Alp Altınolduk ve Metehan Toprak‘ı profesyonel yaptık. Cuma günü yapmıştık ama evrak süreci devam ediyor. İşlemler tamamlanınca duyurular yapılacak. Fotoğraf çekimine kadar yapıldı.”

“YÖNETİCİLERİMİZ PENALTI DİYOR”

“Burası TFF 3.Lig. Bizim altyapı takımızın sahası maçın oynandığı sahadan daha iyi. Berkay Tanır’ın pozisyonunda Berkay flu hatırlıyormuş. Bizim yöneticilerimiz penaltı diyor. Hakem öyle karar vermiş. Yapacak bir şey yok.”

“KEŞKE AHMET BAŞAL GİBİ 10 KİŞİ OLSA”

“Keşke Ahmet Başal gibi bu şehirde 10 kişi olsa. O zaman Eskişehirspor’un sırtı yere gelmez. Ama biz ikincisini bile bulamıyoruz. Çok sağolsun ne zaman sıkışsak nefes almamızı sağlıyor.”

“FUTBOLCU AİLELERİ TARAFTARLARLA MAÇ İZLEMEYECEK”

“Futbolcu aileleri ile taraftarların bir arada maç izlemesini istemiyoruz. Ayhan Taşçı hocamıza talimat verdim. Futbolcu aileleri için basın tribünün altında, yukarıda boş bir alan var. Orada maç izleyecekler. Tartışmalar yaşanıyor ve hoş görüntüler olmuyor.”

“6-7 MAÇ GEÇMEDEN KESİN KONUŞMAMAK LAZIM”

“İlk 3 haftanın sonuçları kimseyi aldatmayız. 6-7 maç geçmeden kesin konuşmamak gerekiyor. Hoca dışında transfer yapma şansımız yok. Hocamıza güvenmek durumundayız. Twit atmak 1 lira olsa olumsuz eleştirilerin yüzde 90’ı kalmaz.”

“İLERLEYEN TURLARDA BELKİ TRABZONSPOR’LA EŞLEŞİRİZ”

"Bu maddi durumda olan kulüpler kupada ilerlemek istemez. Çok uzak bir deplasman çıkar diye çekiniyorlar. Biz Eskişehirspor’uz. Gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. İlerleyen turlarda belki Trabzonspor falan çıkar.”

FORMALAR ŞU AN DİKİM AŞAMASINDA!

“Formalar konusunda bir sponsorumuz var. İstanbul’daki dikim yerleri çok yoğun. Yerelden bir isim tavsiye ettik. O arkadaşımız gece gündüz onla uğraşıyor. 1922 Konyaspor maçında 2000 adet atkı dağıtıldı ama ben hiç bir yerde yazıldığını görmedim. Forma sponsorumuz Eskişehirspor’u çok seviyor. İmalat süreci devam ediyor. Herkes formaya doyacak. Kimse merak etmesin.”

“SEÇİM YAKLAŞIYOR, BELKİ BİR KAHRAMAN ÇIKAR”

“Bu şehrin bir abisi yok. Bu şehrin uzak tarihini bilenler bilir. Hep bir abi çıkıp insanları toplamıştı. Eskişehirspor Başkanı olarak insanları bir araya getirme gücüm yok. Bu insanları bir araya getirecek bir abi yok. Seçimler yaklaşıyor. Belki bir kahraman olmak isteyen çıkar. Konyaspor - Fenerbahçe maçı için kimlerin aradığını biliyoruz. Eskişehirspor antrenman yapmakta sorun yaşarken bu insanları hiçbir yerde göremedik. İnsan özeniyor. Ali Koç maçtan sonra Eskişehir’deki müzeleri gezmiş. Keşke Eskişehirspor ile oynadıkları bir maçın ardından gitseydi. Biz iki senedir LED ekranlarımıza reklam alıyoruz. Siz hiç bir otel reklamı gördünüz mü? Ben otelci olsam bir araya gelip Eskişehirspor’u nasıl kurtarırım diye düşünüyorum.”