Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek bir türlü kapatılamayan Trabzonspor dosyası ile alakalı olarak şu ifadeleri kullandı;

“Transfer tahtasını açmak için 12-13 milyon TL para lazım. Eskişehirspor yok oluyor algısı olduğu için alacaklılar ne koparırsam diye düşünüyorlar. Alacağı olanlara çok iyi tekliflerle gittik ve olumlu da yaklaştılar. Bizim Trabzonspor dosyasını açabilecek gücümüz yok. Trabzonspor dosyası için inanın 3 tane bakan devreye girdi ancak yine çözülemedi. Kuruşuna kadar da istiyorlar. Trabzonspor meselesinin inanın geren taraf Eskişehirspor cephesi değil. Son seçilen Trabzonspor Başkanı çıktı genel kurulda tribünlere oynamak için ileri geri konuştu. İş buralara geldi. Sürekli imza veriyoruz gibi bir algı yapıyorlar ancak 2019 yılının Ocak ayı hariç hiç vermediler. Hala imza vermiyorlar. Eskişehir’i düşman gibi görüp Dorukhan Toköz’ü kaptan yapıyorlar. Eskişehirspor tribünlerinde büyümüş, bu şehrin evladı bu insan.”

NE OLMUŞTU?

Eskişehirspor 2016 yılında Erkan Zengin’i Trabzonspor’dan 320 bin Euro bonservis bedeli ile transfer etmişti. Aradan geçen 6 yılda Trabzonspor Kulübüne ödeme yapılamadı. Yasal faiz işletilen borcun günümüzde 430 bin Euroları bulduğu tahmin ediliyor. Yaklaşık 8 milyon lirayı bulan borç için iki kulüp arasında anlaşmazlık bulunuyor.

ORTAMI GEREN AÇIKLAMA TRABZONSPOR BAŞKANI AHMET AĞAOĞLU'NDAN GELMİŞTİ

2021 yılının Haziran ayında Ahmet Ağaoğlu şu ifadeleri kullanmıştı;

"2010-2011 sezonu Eskişehirspor meselesi var. Bu kulüp, bu takım şampiyonlukları kaybettiği zaman hayatta olanların değil, canlarını kaybedenlerin haklarını kim kime helal edecek? Trabzonspor Kulübüyle alakalı olarak birtakım tasarrufların içerisinde bulunan insanlar, keserin ve sapın bir gün döneceğini bilerek tasarrufta bulunacak. Bu tür bir eylemin içerisinde bulunan bir kulüp, 310 bin avroyu ödeyemiyorsa bu onların sorunu. Bunlarla ilgili olarak her taraftan aramayan kalmadı. Bu iş, 310 bin avroluk alacak verecek işi değildir, bu iş prensip işidir. O gün hayatını kaybeden Mustafa’nın davasıdır bu, Ahmet Ağaoğlu’nun davası değildir. Bu konuda tavrımız nettir."

KAMPANYA BAŞARILI OLAMADI

Eskişehirspor cephesi 430 bin Euroları bulan dosya için DOSYAKAPAT.COM web sitesi üzerinden bir kampanya başlatsada istediğini alamadı. Kampanyada şu ana kadar 488 bin TL para toplanmış durumda. Bu paranın 26 bin lirasını da Erkan Zengin bağışlamıştı.