Eskişehirspor yönetimi bugün “logosunu yıllardır göğsümüzde armamızın yanında taşımaktan onur duyduğumuz, şehrimizin gururu, kulübümüzün ana sponsoru ETİ ile anlaşmış bulunmaktayız. Sayın Firuzhan Kanatlı ve ETİ Ailesine teşekkür ediyoruz.” şeklinde bir basın açıklaması yapmıştır.

Bu açıklama çok yerinde ve doğru bir açıklama olsa da zamanla olarak çok sıkıntılı bir zaman diliminde yapılmıştır. Çünkü Eskişehirspor yönetimi ara transfer sezonunda transfer tahtasını açabilmek adına alacaklılardan imza toplamaktadır. Toplanması gereken imzalar içerisinde Trabzonspor dosyası hariç 15-16 adet sıkıntılı dosya olduğunu da ifade edilmekte. 

Böyle bir dönemde ETİ probleminin çözüldüğünü duyurmak çok büyük stratejik bir hatadır. Alacaklıların kendileri de resmi temsilcileri de Eskişehirspor’daki gelişmeleri yakinen takip etmekte. Bu duruma geçmiş yıllarda defalarca şahit olundu. Eskişehirspor’un ETİ ile devam etmesinde hiçbir sorun yok ve çok da güzel bir durum. Ancak ETİ cephesine konu güzel bir dille anlatılıp, konunun Şubat ayında paylaşılması gerekiyordu. 

Eskişehirspor yönetiminde tecrübeli yöneticiler yer almakta. Nasıl olur da böyle bir hata yapılır akıl alır gibi değil. Eskişehirspor yönetimi çok büyük bir hata yapmıştır! İnşallah transfer tahtasının açılması konusunda bu konu işlerini zorlaştırmaz ve kulüp 2019 yılının Ocak ayından sonra ilk kez transfer yapabilir.