Eskişehirspor tribün liderlerinden ve Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Koca, eski stadyum çevresindeki kaldırımların yeşil-beyaz düzenlenmesi ve Eskişehirspor taraftarlarının bu konudaki tepkisi ile ilgili EskisehirHaber.com'a konuştu. 

"Büyükşehir'in Estetik Kurulu yeşil-beyaz olmasını istemiş"

Erkan Koca, "Kaldırımları Millet Bahçesi'ni yapan yüklenici firmanın yapması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi Estetik Kurulu da, diğer kaldırımlardaki yeşil-beyaz olmasını istemiş yüklenici firmadan. Yüklenici firma da bu isteğe göre kaldırımları döşemeye başlayınca gören taraftarlarımız tepki gösterdi" dedi.

"Zihni Çalışkan ve Nabi Avcı da devreye girdi"

Erkan Koca, "Ben de yüklenici firma ile görüştüm. Sağ olsunlar, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve AK Parti Eskişehir Milletvekilimiz Nabi Avcı da konuyla yakından ilgilendi ve onların girişimleri ile TOKİ Başkanlığı ile de görüşüldü" diye konuştu.

"Büyükşehir kurulu ancak akşam saatlerinde ikna oldu"

Erkan Koca, "Ancak asıl bugün akşam saatlerine kadar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Estetik Kurulu'nu yeşil-beyaz yapılmaması konusunda ikna etmeye çalıştık ve ancak akşam saat 19.00 sıralarında ikna oldular. Sonrasında Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı paylaşımı hiç doğru bulmuyorum, çünkü kaldırımın yeşil-beyaz olması konusunda direten Büyükşehir Belediyesi'nin Estetik Kurulu..." dedi. 

"Kaldırımlar değişecek"

Erkan Koca, "Şimdi sorun çözüldü, kaldırımlar değişecek, sadece gri kaldırım olacak. Ayrıca Eskişehirspor'u orada hatırlatacak çeşitli şeyler de yapılması düşünülüyor" dedi. 

Büyükşehir nasıl duyurmuştu?

Millet Bahçesi yapılan eski stadyumun çevresindeki kaldırımların yeşil-beyaz olarak düzenlenmesine Eskişehirspor taraftarlarından sosyal medyada tepki gelmişti. Büyükşehir Belediyesi ise akşam saatlerinde sosyal medya hesabından, "Kıymetli hemşehrilerimiz, eski stadyum çevresinde TOKİ müteahhiti aracılığı ile gerçekleştirilen çevre düzenlemesi konusunda Eskişehirspor taraftarımızın ortaya koyduğu hassasiyet sonrasında yeni düzenleme yapılacağı bilgisini kamuoyu ile paylaşmak isteriz" şeklinde bir açıklama yapmıştı.