Eskişehirspor kongresi sonrası alacak verecek tartışması gündeme geldi. Eskişehirspor’da icra kurulu üyeleri tarafından düzenlenen basın toplantısında ertelenen kongre öncesinde Eskişehirspor Tribün Lideri Murat Diri, yönetimin belirlenmediği takdirde kulübün kayyuma gideceğini söyledi.

Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri sosyal medyadan yaptığı açıklamasında kulüp başkanı Mustafa Akgören’in kulübe verdiği alacaklarının bir kısmını fidan kampanyasından tahsil ettiğini açıkladı.

Söz konusu durum ise kulübün borçlarından dolayı zor durumda kaldığı bu dar dönemde Mustafa Akgören’in daha aksi bir durum yaşanmadan önce kulüpten alacaklı olduğu miktarı tahsil edebilmek için başkanlık koltuğuna oturduğu sorularını akıllara getirdi.

Diri’nin twitter’da yayınladığı açıklaması şöyle; “Kongrede sorulan ama doğru cevap verilmeyen geçmiş dönem alacaklarına dair açıklamamızdır. Çağlan için Mehmet Yağcı için toplanan fidan parasından, kumbarasını bozdurup ES-ES yaşasın diye kulübe veren çocuğun parasından geçmiş dönem alacağını aldığı halde almadım diye yalan söyleyeni değil de bu soruyu soranı eleştirenler; adamın adamı değil Eskişehirspor’un adamı olun."

“Evet pandemi sürecinde zor bir dönem geçirdim bu parayı aldım" demek yerine yalanlaması camiaya karşı sorumluluğumuz gereği açıklama mecburiyeti doğurdu.

Başkanlık yapıp hiç para koymadığı gibi üzerine Önce Güven döneminden de 91 bin para alındığı kulüp muhasebesinde açıktır.

2019 yılı; 100.000 verdi 100.000 aldı 2020 yılı; 1.040.000 verdi. 941.000 aldı.

2020 yılından 99.000 alacaklı

2021 yılı; 125.800 verdi 316.000 aldı.

2021 yılında 190.000 kulübe borçlu.

Sonuç olarak 91.000 lira görev yaptığı sürede kulüpten para almış bulunuyor.

Ayrıca şu an kitapçıklarda 260 bin alacaklı görünse de Haziran ayında 30.000 aldığı için alacağı 230 bin e düştü.

Zaten iş Bankasına ödenen para 321.000 liraydı.

321 den 230 u da çıkarırsanız yine 91.000 sonucuna ulaşırız.

Yani Erkan Koca art niyetli değil haklı bir soru sordu. Ancak haklı sorusuna birçok eleştiri ile karşılık buldu. Yıllarca bu camia için her yanlışa karşı durduğumuz için zaman zaman eleştirilsek de bu duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz.”

Erkan Koca (@mavis_erkan) | Twitter

Eskişehirspor kongresinde söz alarak kürsüye çıkan Erkan Koca şu soruyu yöneltmişti;

“Eskişehirspor kulübümüzün 24 Kasım 2019 tarihinden itibaren göreve geldiğiniz günden bu güne kadar mevcut yöneticilerimizin kim ne kadar para koydu? Kim ne kadar parasını geri aldı? kim ne kadar parasını kulüpte bıraktığı geçmiş dönmelere ait alacaklarından hiçbir yönetici alacağını aldı mı? Tahsil eti mi? kim ne kadar aldı? Bunu bilmek istiyoruz. Bu da şehirde dolaşan söylentilere bir son verir ve kamuoyu aydınlanır diye düşünüyorum.”

Murat Diri: Durumumuz çok kritik... - Eskişehir Haber - Güncel Eskişehir  Haberleri | Eskişehir Ekspres

Murat Diri’den EskisehirHaber.com olarak aldığımız açıklama ise şu şekilde;

Mustafa abiyi hırsızlık gibi bir şeyle itham etmiyoruz. Asla yapmaz. Yapmaz biz hırsızlıktan bahsetmiyoruz, Mustafa abi öyle biri değil. Fakat kendi yönetiminden insanlardan bile gizli para işleri herkesin canını sıktı. Her ne kadar haberim yok ne kadar alacağım olduğundan dese de kongre öncesi kendisini uyaranlar oldu. Ancak sorulursa cevap veririz dedi. Kaldı ki mevcut başkanlık döneminden alacaklarını almasını geçtik Geçmişten tahsilat yaptığından kimsenin haberi yok. Tabi ki hakkıdır ama

Kendi döneminden sıfıra sıfır çıkıp alacağını içeride bırakan yönetici arkadaş ve dostlarımıza küfür gibi oldu. Üzerine sıfıra sıfır da çıkmadı üzerine 91.000 para aldı. Bunu sorulmasına "evet pandemide zor durum yaşadım aldım. Geri koyacağım." Deseydi kimse ağzını açmazdı. Bu zamana kadar her yönetime karşı yapılan yanlışları nasıl söylediysek şimdi de söylememiz gerekir.

Alsın elbet hakkıdır ama bu zaman o zaman değil. Ayrıca yönetimdeki arkadaşlarının hiçbiri almamışken onlardan gizli bu paraları alması yakışık almaz.

Erkan Koca alacak verecek tartışmaları sonrasında twitter hesabı üzerinden bir açıklama daha yaptı;

“Kongre salonları hesap sorma ve hesap verme yeridir… 2013 yılında zamanın mali As başkanına önce güven ekibi hesap ver diyince” Ben size hesap vermem” diye cevap verince tüm camia kongre salonları hesap verme yeridir diye tepki gösterince önce güven ekibi seçimi kazanmıştı. Dünde aynı senaryoyu aslında zamanında önce güven ekibinde olan başkanımızla yaşadık. Kimse yanlış anlamasın ben hiç bir kimseye zimmetinize para geçirdiniz hırsızlık yaptınız demedim. Sorduğum sorularda kesinlikle bir art niyet yoktur altında kesinlikle bir şey aramanın manası da yoktur. Verdiğiniz para tabiki sizin kendi paranızdır almak almamak sizlere kalmıştır. Gördüğümüz üzere birçok yönetici de alacağını kulüpte bırakmış onlara da bu davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Şunu da hatırlatmak istiyorum; Eskişehirspor gibi şehrimizin en önemli markasının Başkanlığını ve yöneticiliğinin bir bedeli olması gerekli bedeli verenleri yürekten kutluyor bedeli alanları da camianın vicdanına bırakıyorum.