Türk sporunun önemli değerlerinden olan Eskişehirspor hırsızlık vakası ile çalkanıyor. Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol tesislerine şahsi aracını yanaştıran takımda antrenör olarak görev yapan S.T kulübün televizyon, mini buzdolabı ve halılarını çalarken yakalandı.

Eskişehirspor’da U19 takımında görevli antrenör S.T iki gece önce Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol tesislerine aracını yanaştırıp kulübün taşınmazları olan Dev Ekran Plazma TV, Mini Buzdolabı, 2 Adet halıyı aracına alarak kulüpten uzaklaştı.

Güvenlik kameralarını hesaba katmayan hoca, sabah olunca hiçbir şey olmamış gibi Eskişehirspor U19 takımıyla İstanbulspor maçı için kafileyle beraber yola çıktı. Kulüp personeli teknik ekip odasındaki TV, buzdolabının olmadığını anlayınca olayı tesisin hemen yanındaki Eskişehir Emniyetine bildirdi. Gerek kulüp güvenlik kameraları gerekse Vali Hanefi Demirkol Tesisleriyle sırt sırta olan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü güvenlik kameraları incelendiğinde Hırsızın, İstanbulspor U19 maçı için kafilenin içinde olan antrenör S.T olduğu ortaya çıktı.

Eskişehirspor U19 takımı İstanbulspor maçı için Sirkeci’de konaklayacağı otele giriş yapmasına 15 dakika kala Eskişehirspor Sportif Direktörü Murat Daldık,  U19 Sorumlusu Serdal Eroy’u arayarak yaşanan olayı anlatarak, “S.T’yi otele alma otobüsten indir ve Eskişehir’e yolla” dedi. Serdal Eroy da denileni yaparak ve antrenör S.T’yi otele giriş yapmadan otobüsten indirip Eskişehir’e gönderdi.

Tanınmış spor gazetecisi Mustafa Çevik, Olayı öğrendikten sonra Eskişehirspor'a geçtiğimiz gün veda eden başkan Mustafa Akgören’i arayarak konuyu sormuş ve Akgören’in verdiği cevap iddiaya göre “Ben artık Eskişehirspor başkanı değilim dün bıraktım başkanlığı bende duydum bu olayı inanmak istemiyorum, benim adımı yazarsan inkâr ederim” olmuş.

Antrenör S.T Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesislerinde kulübün taşınmazı olan çaldıklarını güvenliğe getirip teslim ettiği öğrenildi.

Eskişehirspor’da yaşanan bu üzücü olay sonrası ne yaşanacağı taraftarın merak konusu oldu.