Düzenlenen etkinlikte çalışanlarla bir araya gelen Rektör Gönen, bayramlarını kutladı. Yapılan programda konuşan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, “İnşallah uzun bir tatille birlikte Kurban Bayramını sağlık ve afiyetle idrak etmişizdir. Bundan böyle yaşayacağımız bayramların da kendi ailelerimize, ESOGÜ ailesine, ülkemize ve insanlığa sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesini temenni ediyorum" dedi. 
Üniversitenin her geçen gün kendisini geliştirerek, dünya çapında sayılı üniversiteler arasında girmesini temenni eden Gönen, konuşmasının devamında şunları söyledi:
"Üniversitemizi sosyal alanda, temel bilimlerde, sağlıkta, mühendislikte ve disiplinler arası alanlarda bugün bulunduğu noktadan daha ilerilerde görmeyi ve üniversitemizin göstereceğimiz çabalarla hem ülkemiz hem de dünyada sayılı üniversiteler arasına girmesini temenni ediyorum. Tüm dünyaya ve ülkemize huzur, işbirliği, birlik ve beraberlik temenni ediyorum. Çünkü hem ülkemizde hem de gönül coğrafyamızda bayramları uzun bir zamandır buruk bir sevinçle kutluyoruz. İnşallah bundan sonraki bayramları bugün yaşadığımız sorunları yaşamadan, ağız tadıyla ve huzur içinde geçiririz. Hepinizi sağlık ve başarı dileklerimle selamlıyor ve bayramınızı kutluyorum.”