Eskişehirspor Mali Asbaşkanı Özgür Marankoz ES TV'ye telefonla bağlandı.

Özgür Marankoz programda özetle şu ifadeleri kullandı;

“Trabzonspor dosyasının kapatılması adına bir kampanya düzenlenmesi için şehirden bir talep vardı. Bu konuda biz de bu konuda istekliydik ancak doğru zamanı beklemek gerekiyordu. Yönetim kurulu olarak çok sayıda dosya kapatmadan bu kampanyayı başlatamazdık. Gücümüz yettiğince dosya kapattık. Sonra bu çağrıya ses verdik ve açtığımız internet sitesi ile kampanyayı başlattık. Taraftarlarımız da küçük büyük miktarlar fark etmeksizin kampanyaya katılım sağladılar. Şu ana kadar 270 bin lira gibi bir rakam toplandı. Katılım sağlayan taraftar sayımızdan memnunuz ancak bağış miktarları çok düşük olduğu için yüzde 4 civarında kaldık. 

Trabzonspor dosyası için niyetlenmiştik ancak gidişat pek iyi değildi. Yönetim kurulu olarak aramızda ‘bu parayı taraflarlamız topladı, bu sebeple taraftarlarımıza sormadan bu parayı kullanamayız’ diye konuştuk. Başkanımız sosyal medya hesabından bir anket düzenledi ve bu parayı başka bir dosya için kullanabilir miyiz diye sordu. Ankete katılım sağlayanların da yüzde 94’ü kullanabilirsiniz dedi. Biz de bu paranın 180 bin lirası ile Batuhan Karadeniz dosyasını kapattık. Batuhan’ın bizden faizlerle birlikte 1 milyon 350 bin lira alacağı bulunuyordu.

Şehirden biz halen bir hareket bekliyoruz. Bütün fikirlere de açığız. Şehrimizin ileri gelenlerinden destek bekliyoruz. Eskişehirspor hala çok ilgi gören bir kulüp. Süper Lig’in yayıncı kuruluşu şehrimize gelerek bizlerle röportaj yaptı. Eskişehirspor yaşamaya devam ettikçe de bu ilgi alaka devam edecektir. Biz şu an borçlanmadan, borç azaltarak yolumuza devam eden bir kulübüz. Süper Lig ve TFF 1.Lig’de yabancı futbolcular ile sözleşme yapan kulüplerin borçları kur artışları nedeniyle neredeyse iki katına çıktı.

Afyonspor için gerçekleştirilen 'birlik gecesi'nde yaklaşık 3 milyon TL'lik bağış toplandı. Bizim de böyle bir gece düzenlememiz gerekiyor ancak bu organizasyonu şehrimizin bir büyüğü düzenlemeli. Eskişehirspor yapınca nedense olmuyor. Şehrimizin büyükleri böyle bir organizasyona ön ayak olmalı.

Suat Kaya çok hırslı ve başarıya aç birisi. Başarısız olduğumuzda çok demoralize oluyor ve sokağa çıkmayı dahi istemiyor. Tecrübe konusunda çok eksikleri olan bir kadro ile mücadele ediyoruz. Bu çocukların birçoğu altyapıda yeterli tecrübe kazanmadan A takıma yükseldi. Altyapıda yapması gereken hataları A takımda yapıyor. Zamanla bu durum da düzelecektir. Bir noktada şans da bize yardım etmeye başlayacaktır. Bir maçta 15-16 futbolcumuz forma giyiyor. Bu oyuncuların da en az 6-7 tanesi ilk kez bu sezon A takım forması giyen oyuncular oluyor. Ama rakip takımlarda böyle bir durum olmuyor. 2-3 tecrübeli futbolcumuz olmadığında ciddi aksamalar meydana geliyor. Benim bir şu iddiam var. Deplasmanda taraftar yasağı olmasa en az 4-5 daha puanımız olurdu.

Altyapı takımlarının maçlarını yakından takip ediyoruz. Altyapıya aldığımız yeni oyuncularımızdan da genel olarak memnunuz. Bir tanesi çıktığı her maçta gol atıyor. Altyapıya takviye konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Ocak ayında yeni isimler bünyemize katmamız gerekiyor. Altyapıya dahil olan bir futbolcu 6 ay sonra A takımda forma giyebiliyor. Bizim gibi transfer tahtası kapalı takımların bu formülden başka çaresi yok. 

Bu sezon satılan bilet ve kombinelerin gelirleri kulübümüze kalıyor. İlgi alakanın olduğu durumda sadece bilet geliri ile 2 haftada bir dosya kapatılır. Taraftarlarımız iç sahadaki mücadele ruhunu deplasman maçlarına yansıtamayınca taraftarın da motivasyonu azalıyor. Yönetim olarak elimizden geleni yapıyoruz. Teknik heyet de elinden geleni yapıyor. Futbolcuların elinden geldiğini yaptığına inanıyorum. Şehir de gücü ölçüsünden elinden geleni yapıyor. 

ETB Lideri Murat Diri’nin çağrısı üzerine bize ulaşan eski yöneticiler oldu.  Bazı eski dönem yöneticileri alacaklarından feragat ediyor. Birkaç gün içerisinde de gerekli açıklamalar yapılacak. Bu şekilde borcumuzu azaltmaya devam edeceğiz. Güven duygusunu güçlendirmemiz gerekiyor. Güven ve umut duygusunun yavaş yavaş hareketlenmeye başladığını düşünüyoruz.”