TFF 2. Lig Beyaz Grup'ya şampiyon olan Samsunspor'un Başkanı Yüksel Yıldırım, dün tvkaya youtube kanalında canlı yayında konuk olduğu programda Eskişehirspor ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Samsunspor'un şampiyonluğa uzanan süreci ve Anadolu takımları ile ilgili konuşurken Yüksel Yıldırım, "Değişime ayak uydurmak zorundayız. Bazı futbol kulüpleri yok oluyor" dedi.  

"Eskişehirspor yok olmadı... Samsunspor'un yaşadıklarını yaşıyor"

Gazeteci Selçuk Kaya'nın "Örneğin Eskişehirspor... Eskişehirspor yok oluyor..." demesi üzerine Yüksel Yıldırım, "Eskişehir yok olmadı da... Bizim Samsunspor ne yaşadıysa Eskişehir de onu yaşıyor" dedi. 

"Çok istiyorum Eskişehir'de de bir işadamı çıksın ve..."

Yüksel Yıldırım, "Ben çok istiyorum ki Eskişehir'de de bir işadamı benim gibi çıksın, Eskişehirspor'u şirketleştirip alsın, parasını koysun. Çünkü Eskişehir hak ediyor, güzel bir takım, güzel bir seyirci, güzel bir şehir. Gerçekten üzülüyorum böyle takımlara" dedi. 

"Maalesef kötü yönetilmekten"

Yüksel Yıldırım, "Şehir takımlarının bol olması lazım. Başakşehir'e bakıyorsunuz taraftarı yok ama şampiyon olacaklar. Kasımpaşa sürekli ligde kalarak gidiyor, doğru dürüst taraftarı yok. Bunları takdir ediyoruz ama... Öteki şehirlere bakınca süper ligde oynamayı hak ediyorlar, ama maalesef kötü yönetilmekten bu takımlar sürünüyor ve bu şehirler cezalandırılıyor. İnşallah herkes, Samsunspor'daki gibi kulübü şirketleştirip, bir işadamına verip vizyoner bir yapıyla gelir... Türkiye'de futbol ancak böyle kalkınır" diye konuştu.