Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım bir radyo kanalının canlı yayınında Eskişehirspor'un küme düşecek olmasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. 

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Anadolu Takımlarının mutlaka Süper Lig’de olması gerektiğini belirterek, "Eskişehirspor’un küme düşmesine çok üzüldüm. Futbol şehirlerinin üst liglerde mutlaka takımlarının olması gerekiyor. Sakaryaspor, Samsunspor, Bursaspor, Eskişehirspor, Kocaelispor… Bu takımların mutlaka Süper Lig’de olması gerekiyor. TFF’nin on binlerce insanı tribünlere çeken bu takımlar için bir formül üretmesi gerekiyor. Futbolu seven herkes de benimle aynı fikirdedir. Futbol, şehir takımları ile çok daha güzel. TFF, kulüplerin aşırı borçlanmasını engelleyecek çözümler bulmalı. Belediyelerin işleri futbol takımları kurmak olmamalı" DEDİ. 

Yüksel ayrıca, "Biz Samsun şehri olarak bir hedefe kitlendik ve gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalar yapıyoruz. TFF 1.Lig’de çok fazla durmak istemiyoruz. Süper Lig’e çok kısa zamanda çıkmak istiyoruz. Bu şehir Süper Lig’i hak ediyor. Armasında Atatürk olan Samsunspor bayrağını Avrupa’da dalgalandırmak istiyoruz" diye konuştu.