Eskişehirspor’un kurtuluşu Yılmaz hocanın oluruna bakıyor…

Eskişehir’de yaşayan herkes bilir… Şehirlerarası otobüs terminalinin yanında atıl bir şekilde duran İsmar arazisi var. Bu arazinin akıbeti konusunda ise henüz kesinleşmiş hiçbir şey yok.

Geçmişe dönelim ve neler yaşanmış bir hatırlayalım…

Tarih: 14 Kasım 2019

Yer: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi

Yılmaz Büyükerşen hocamız aynen şöyle bir açıklama yapıyor;

“Biz orayı Eskişehirspor’a vermek isteriz ama Eskişehirspor’u çok iyi yerlere getirecek, bizleri gururlandıracak bir yönetim lazım. Maalesef Ömer Lütfü Topal’a verildiği zaman ki zihniyet devam ediyor. Şu an İSMAR ile ilgili kesin ve belirlenen bir proje yok.”

Yıllardır bu açıklamanın videosunu aramama rağmen hiçbir türlü ulaşamadım. Ancak yerel basında o günkü meclis haberini yayınlayan tüm yerel basın kaynaklarında bu ifadeler aynen yazıyor.

Yalanlama da gelmemiş.

Konu daha sonra hiç konuşulmamış. Unutulmuş gitmiş.

9 ay sonra Eskişehirspor’un o zamanki Başkanı Mustafa Akgören’e bu durumu kameralar önünde sordum ve aynen şu yanıtı aldım;

“Bu konuda Yılmaz Büyükerşen hocamızla bir görüşmemiz oldu. Güven veren bir yönetim olursa Eskişehirspor’a o araziyi veririm demişsiniz. Bize güveniyor musunuz diye sordum. ‘Ben öyle bir şey demedim, orası bize lazım ben orayı satacağım dedi.’ Daha sonra oradaki petrol istasyonunun işletmesini bize verir misiniz dedim. Kendisi de bana ‘benim çok büyük araç filom var, araçlarımın petrolünü ben dışarıdan alıyorum. O istasyona belediyemizin ihtiyacı var. Eskişehirspor’a veremeyeceğini anlattı...”

Geldik 2022 yılının Ocak ayına… Yılmaz Büyükerşen hocamızın, “Eskişehirspor’u çok iyi yerlere getirecek, bizleri gururlandıracak bir yönetim gelirse İsmar arazisini Eskişehirspor’a verebiliriz” demesinin üzerinden 803 gün geçti. Ve Eskişehirspor gerçekten emin ellerde. 

180 gündür görevde olan Mehmet Şimşek ve ekibi 50 milyona yakın borç azaltmayı başardı. Üstelik pandeminin devam ettiği ve döviz kurlarının coştuğu süreçte böyle bir mucizeye imza attı.

Eskişehir şehri bu yönetime güveniyor. Eskişehirspor taraftarları bu yönetime güveniyor. 180 günde herkese ‘helal olsun’ dedirtmeyi başardılar. Üstelik hepsi bu şehrin öz be öz evlatları. Herkesin bildiği ve güvendiği insanlar. 

Sevgili Yılmaz hocam. Bugün İsmar arazisinin yanından geçtim. O araziye bir çivi bile çakılmadığına şahit oldum. Atıl vaziyette yatıyor. İnanın o arazi Eskişehirspor’un kurtuluşu. Gelin bir büyüklük yapın ve o araziyi Eskişehirspor’a tahsis edin. Bu yönetim orası için muazzam projeler üretebilecek genç ve zeki bir yönetim. 

Hem şehrimiz için hem de Eskişehirsporumuza inanılmaz katkı sağlanması adına yapın bu iyiliği...

İnanın bu arazi Eskişehirspor’a tahsis edilirse sadece Eskişehir’in değil, Anadolu futboluna sempati duyan herkesin hayır duasını alacaksınız.

Saygılarımla…