Asgari ücret 2 bin 800 lira olduğu dönemde çalışanların asgari ücretin 2 katı maaş aldıklarını ifade eden Uysal, hak ettikleri ücretin asgari ücretin 2 katı olduğunu ve enflasyon kayıpların telafi edildiği taktirde ücretlerin yerine oturacağını aktardı. 

Şehir içi ulaşımında calısanların çok zor şartlarda çalıştığını kaydeden Uysal. "Arkadaşlarımız çok hassas bir görev yapıyorlar, otobüs tramvay kullanıyorlar. Halkla içi içeler mücadele veriyorlar. Çalışanlara kazalar- dan dolayı oluşan hasarları ödettiriyor. En ufak hatalarında bile soruşturma açılıyor ve iş hakları fesih ediliyor. Çok zor durumda çalışıyorlar. Haftada 23 defa karakolluk olan arkadaşlarımız bile oluyor. Toplu taşımlarda sopalı kavgalardan bıçak çekilmesine kadar yüzlerce olay yaşanıyor. Bu kadar riskleri olan işleri yapmalarına rağmen bu arkadas lar asgari ücrete çalışıyor" şeklinde konuştu. Toplu taşımada çalışan vatmanların, otobüs şoförlerinin, güvenlik görevlilerinin ve teknik elemanların çok mağdur olduğunu söyleyen Uysal, çalışanların vergi istisnalarında ödenmediğine dikkat çekti. Ekonomik iyileştirme taleplerini için Büyükşehir Belediyesi ile görüştüklerini aktaran Uysal, Belediye yetkilerinin taleplerini haklı bulduğunu ama bütçenin yetmediği yönünde cevaplar aldıklarını belirtti.

Son dönemde 2 kez eylem yaptıklarını hatırlatan Uysal, "Sosyal demokrat bir belediyeden anlayış ve iyi niyetli bir çözüm bekliyoruz. Yönetim kurulumuza danışacağız. Yeniden eylemler yapacağız. Alanında kendisini geliştirmiş, nitelikli elemanların asgari ücrete çalıştırmak belediyelere hiç yakışmıyor" diye konuştu. 20 yıldır çalışan ile bugün işbaşı yapan kişinin aynı parayı aldığını ve ücretlerde kıdem farkının ortadan kalktığının altını çizen Uysal, en büyük sıkıntılarından birinin de kıdem farkının kaybolması olduğunu dile getirdi.

Çalışanların içerisinde geçim sıkıntısından dolayı ek iş bile yapmak zorunda olanların olduğunu belirten Uysal" Sıvacılık boyacılık bile yapmak zorunda olan arkadaşlarımız olduğunu biliyoruz. Belediye bize haklısınız diyor ama çözüm üretmiyor. Söz konusu çözüme geldiğinde hep ekonomik bahaneler bize söyleniyor. İşçiden kesilen para ile diğer işler yapılamaz. Belediye için işçinin parası çok büyük bir kalem değildir. Kapısında çalışan insanlar mağdur edilmemeli" dedi.