Memleket Partisi Eskişehir İl Başkanlığından ve parti üyeliğinden istifa eden ve istifa gerekçelerini de basın açıklaması ile duyuran Baki Dündar’ın ardından Memleket Partisi Eskişehir İl Yönetim Kurulu tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

İl Yönetim Kurulu adına Başkan Yardımcısı Ferhat Genç tarafından yapılan açıklamada;”Memleket Partisi bir iki istifayla yıkılacak parti değildir.” denildi.

Başkan Yardımcısı Genç açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

“En çağdaş tüzüğe ve parti içi demokrasiye sahip, Cumhurbaşkanı adayını üyelerinin oylarıyla belirleyecek olan, milletimizin geleceğini kurtarmaya aday Memleket Partisi bir iki istifayla yıkılmaz. Partimize bugüne kadar başkanlık, sekreterlik görevlerinde bulunmuş ve/veya üye olarak bile emeği geçmiş mücadele arkadaşlarımıza katkıları, emek ve fedakarlıkları için teşekkür ederiz. Sayın Dündar’ın istifasının kim veya neyle ilgili olduğu kişisel tasarrufudur. Yönetim Kurulumuzla paylaştığı ve açıklamasında yer verdiği hususlar gerçekçi eleştiri mi? şahsi yanılgıları mı? Süreç hangisinin doğru olduğunu gösterecektir. Konu basın ve sosyal medya hesapları üzerinden tartışması yapılacak bir konu olmadığı gibi, ülkemizin saygın bilim insanı Sayın Prof. Dr. Gaye Usluer’in adının istifa açıklamasında ve istifayla ilgili olarak sosyal medya ortamlarında zikredilmesini uygun bulmuyoruz. Sayın Usluer kendi görüşlerini, nedenlerini açıklamış, istifa etmiş ve konu kapanmıştır. Genel Merkezimizin de belirttiği gibi gerçekleri zaman ortaya çıkaracaktır.

Halka umut veren, ilkeli, cesur ve mücadeleci liderlerin partileri kazanır.

Belirtmek isteriz ki; Siyasi partiler küçük-büyük, iri-zayıf, az-çok diye tanımlanamaz. Üye sayısı nispeten az da olsa sağlam bir siyasi amaca odaklanan, tüzüğü ve programı ile halka gelecek vadeden, ilkeli, cesur ve mücadeleci liderleri olan partilerin iktidar olduğunu tarih dünyada ve ülkemizde kanıtlanmıştır.

Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce ile birlikte başaracağız.

Yakın zamanda Olağanüstü 1. Kurultayını yapan ve Parti Meclisini yenileyen Memleket Partisi, Mustafa Kemal Atatürk’ten ilhamını alan inançlı, dürüst ve liyakatli kadroları ile ülkeyi yönetmeye ilk günkü heyecanıyla adaydır.

2023 seçimlerine girme hakkını elde etmiş partimizin milletimizin teveccühünü kazanacağına inanıyoruz. İl örgütümüzle ve Tepebaşı, İnönü, Sivrihisar, Odunpazarı, Çifteler ilçe örgütlerimizle halkımıza söz verdik. Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce’nin yanındayız.  Heyecanımızı kaybetmedik, sözümüzün arkasındayız.”