Eskişehir Yapı Fuarı’nın hem Eskişehir’e hem de Yapı sektöründe bulunan firmalara çok büyük katkılar sağladığını belirten Fethi Gürsoytrak açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;
“2021 yılının Anadolu’daki son Tüyap fuarını Eskişehir’de gerçekleştiriyoruz. Ekip arkadaşlarımızla beraber fuarlarımızda işin uzmanları ile son tüketicinin bir araya gelmesini sağlıyoruz. Burada ikinci kez yapı fuarı düzenliyoruz. İlkini 2019 yılında gerçekleştirmiştik.

Pandemi nedeniyle 2020 yılında iptal etmek durumunda kalmıştık. 25-28 Kasım 2021 tarihleri arasında burada olacağız. Fuarımızda toplam 70 firma bulunuyor. 40 tanesi Eskişehirli firmalar. Ayrıca odalar ve sivil toplum örgütlerinin de standları şu an faaliyet halinde. Şu ana kadar 12 farklı ülkeden ziyaretçi kabul ettik. Eskişehir halkının yanı sıra çevre illerden de fuarımıza yoğun bir ilgi var.

Firmalar pandemi nedeniyle fuarlara katılım sağlama konusunda tedirgin davranıyorlar. Çekimser kalıyorlar. Biz organizasyon öncesinde her türlü önlemi aldık ve uygulamaya koyduk. Sağlık Bakanlığının belirlediği kuralları içerisinde kalıp, kuralları harfiyen yerine getiriyoruz. İçeriye giriş aşamasında ziyaretçilerimiz barkod ve turnike sisteminden geçiyorlar. Bu uygulama sayesinde metrekare başına düşen ziyaretçi sayısını 1’de tutabiliyoruz. Kapasite dolduğunda içeriye ziyaretçi kabul etmek için ziyaretçilerimizi biraz bekletiyoruz. Ziyaretçilerimiz gönül rahatlığıyla fuarlarımıza gelebilirler. Firmalar ile görüşerek hizmet ve ürünleri ile ilgili her türlü bilgi alabilirler. 


Eskişehir Fuar Merkezi çok büyük bir alana sahip. 13 bin metrekare bir alan üzerindeyiz. Geniş katılım ve ziyaretçi kapasitesi ile yoğun katılımın gerçekleşebileceği bir ortam mevcut. Şu an itibariyle de ziyaretçi sayımızdan memnunuz. Katılımın daha da artacağını düşünüyorum.

Amacımız yapı fuarlarını geleneksel hale getirmek. Eskişehir’in yerli üreticilerini ve firmalarına ekonomik destekte bulunurken, markalarının büyümesine yardımcı olmak istiyoruz. Yapı sektörüne bir hareketlilik getirmek ve bu sektörün daha geniş bir alana ulaşmalarını sağlamak da amaçlarımızdan birisi. 


Fuarlarla sadece bütün sektörlere katkı sağlıyoruz. Bu fuar için yurt dışından ve başka şehirlerden gelen katılımcı ve ziyaretçiler, Eskişehir’in kültürel ve gezilecek yerlerine de gidiyorlar, restoranlarında yemek yiyorlar. Otellerde konaklama yapıyorlar. Hem kültürel hem de ekonomik anlamda faydası oluyor. 

TÜYAP Eskişehir Fuar Merkezi olarak 2022 yılının hazırlıklarına şimdiden başladık. Katılım sağlamak isteyenler şimdiden Eskişehir’de yapılacak olan 5 fuar için de başvuruda bulunabilirler. Yapı Fuarı katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize çok teşekkür ediyorum.”