İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen çalışmalarda, örgütün futbol yapılanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında faaliyet gösteren ve 2018 yılında adli işlem gören eski futbolcu Esin Güreler’in firari olarak arandığı tespit edildi.

Kapatılan Bank Asya‘da arttıran para hesabı olduğu belirlenen ve örgütsel toplantılara doğrudan katıldığına dair itirafçı ifadeleri bulunan 44 yaşındaki eski futbolcunun Beylikdüzü’nde bir evde yaşadığı belirlendi. Bir dönem Çaykur Rizespor, Eskişehirspor ve Giresunspor gibi alt ve üst liglerde birçok takımın formasını giydikten sonra 2011-2012 sezonunda Tepecikspor formasıyla aktif futbol hayatına nokta koyan Güreler, polisin dün söz konusu adrese yaptığı baskınla yakalandı.

1486584

Hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasının onanması üzerine ikametinde yakalanan Ersin Güreler, dün hakim karşısına çıkarıldıktan sonra tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi.

18 Ekim’de yine “FETÖ'nün futbol yapılanması” davasında hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan eski futbolculardan Zafer Biryol, emniyet ekiplerince İstanbul’da yakalanmış ve hüküm giydiği suçtan tutuklanarak hapse gönderilmişti.