Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, parti videolarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Başbakan Marin de Finlandiya'nın Lathi şehrinde yaptığı konuşmada gözyaşlarını tutamayarak "Ben de insanım. Bu, hayatımda kolay olmayan bir haftaydı. İnsanların boş zamanlarımızda ne yaptığımızdan çok işte ne yaptığımızla ilgilendiğine inanmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kendisine yöneltilen eleştirilere rağmen yaşam tarzını değiştirmeyeceğini söyleyen Marin, "Benim yaşımdaki birçok insanla hemen hemen aynı olan bir ailem, iş hayatım var, arkadaşlarımla geçirmek için boş zamanım da var. Şimdiye kadar nasılsam yine aynı kişi olacağım ve bunun kabul edileceğini umuyorum" diye konuştu. Marin, konuşmasının sonunda yaşadıklarından ders çıkaracağını ve işini şimdiye kadar yaptığı gibi yapmaya devam edeceğini kaydetti.

Helsinki emniyeti: İşlem başlatılmayacak
Şikayet konusu olan parti videolarıyla ilgili Helsinki polisi, işlem başlatmayacağını açıkladı. Helsinki emniyetinden yapılan açıklamada, Marin'in videolardaki davranışları hakkında üç şikayet alındığı ve videonun içeriği hakkında ön inceleme yapıldığı belirtildi. Müfettiş Teemu Jokinen, videolarda suç sayılacak herhangi bir davranışın görülmediğini, videolarla ilgili işlem başlatılmayacağını söyledi.

Ne olmuştu?
Eğlence görüntüleri, katıldığı bir ev partisindeki sarhoş halleri ile gündem olan Marin, son olarak makamında üstsüz bir şekilde öpüşen kadınların fotoğraflarının basına yansıması ile eleştirilerin hedefi olmuştu.