Uzun yıllardır hac ve umre malzemeleri satışı yapan esnaf Enver Akpınar piyasayı değerlendirdi. Reşadiye Esnafı sokakta bulunan dükkanında açıklamalar yapan Akpınar  açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

SATIŞLAR YARI YARIYA AZALDI

“Pandeminin başlamasıyla beraber 2020 yılında haç iptal edilmişti. Bu sene 37 bin 700 talihli Diyanet Başkanlığı tarafından ilan edildi. Bu sayıda insan hacca gidecek. Yoğunluk yok denilecek kadar az. Pandemi devam ederken insanlar hac malzemelerini alıp evine koymuştu. Şu an işler yavaş yavaş açılıyor. Umre sürecinin başlamasını bekliyoruz. Fiyatlar dünya genelinde arttığı için bizim sektörü de etkiledi. Geçtiğimiz yıllara oranla satışlar çok düşük. Yarı yarıya azaldı da diyebiliriz. Ekonomik kriz olduğunu kabul etmek gerekiyor. Sadece bizim sektörümüzde değil, tüm sektörler bu krizden etkilendi.

EN ÇOK HAC KIYAFETLERİ SATILIYOR

Hacı adayları genellikle tesbih, yüzük, seccade ve koku tarzı ürünler satın alıyorlar. Hac kıyafetinin adına ihram deniliyor. İnsanlar bu ürünleri tercih ediyorlar.

UMRE SEFERLERİNİN BAŞLAMASINI BEKLİYORUZ

İnşallah Eylül ayında Umre seferleri başlayacak. Hacca gidemeyen, kabe aşkı ile yanan müslümanlar bu seferlere ilgi gösterecekler. Satışlarımızın bu dönemde istenilen seviyeye gelecektir diye ümit ediyoruz. Ülkemizde 3 milyon vatandaşımız hac sırası bekliyor. Bu rakamın sadece 37 bin 700’ü bu sene gidebilecek.”