Geçtiğimiz günlerde maruz kaldığı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı 4. sınıf öğrencisi İsmail Değirmenci için anma töreni düzenlendi.

GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı önünde gerçekleşen anma töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, “Üniversitemizden böyle genç bir fidanın aramızdan ayrılması hepimizin yüreğini burkuyor ama bundan ders çıkaracağız. Arkadaşımızın anısını hep birlikte yaşatacağız. Üniversite olarak da bu gencimiz hakkında ne yapılması gerekiyorsa, ilk gün nasıl davrandıysak bugün de ailesine yardımcı olacağız. Arkadaşları, sizler de ailesini yalnız bırakmayacaksınız. Ailesine, annesine, kardeşlerine ve tüm sevenlerine tekrar başsağlığı diliyorum. İnşallah bir daha böyle menfur saldırılarla karşılaşmayız” dedi.

"Nerede ve kimlerle çalıştığınıza dikkat edin"

Prof. Dr. Gür, “Böylesine sevgi dolu bir genç aynı zamanda babasını erken dönemde kaybetmiş ve ailesinin bütün yükünü sırtına almış, kardeşlerini okutmak uğruna gündüz okulunu okurken gece de onları sıkıntıdan kurtarmak adına biraz daha çabalayayım derken menfur bir saldırıyla bu hayattan ayrıldı. Asıl bu işin acısını yaşayan yüreğine kor düşen annesi, kardeşleri. Ne yaparsak yapalım o ailenin acısını hiçbir zaman dindiremeyiz. Olay yargıya intikal etti. Bu menfur saldırının arkasında ne var ne yok kimler var kimler yok bütün bunların hesabı sorulacak. Bir fidanı toprağa koymak kolay değil. Ben bir babayım. O yaşlarda bir oğlum var. Başımıza gelmesini hiçbir aile istemez ama dikkat etmek gerekiyor.” Özellikle konservatuar okuyan gençlere öğütlerde bulunan Rektör Prof. Dr. Gür, “Sanatçısınız, elbette sanatınızı icra etmek istersiniz. Bunu hem sanatınızı göstermek hem de geçiminizi temin etmek için ama lütfen dışarıda nerede çalıştığınıza, kimlerle birlikte olduğunuza bakın. Bu konuda sizden özel istirham ediyorum. İş işten geçtikten sonra yapacak bir şey yok. Bulunduğunuz, çıkacağınız sahnelerde kimlerin olduğunu, oraya kimlerin gelip gittiğini mutlaka dikkatli değerlendirin. İsmail kardeşimin aklına gelir miydi böyle bir şey? Hayır gelmezdi o kendi geçiminin derdindeydi. Kardeşlerini okutma, annesine bakma derdindeydi ama olan oldu. O yüzden hep beraber biraz daha dikkatli olalım” şeklinde konuştu.

"Lütfen sessiz kalmayın"

Rektör Prof. Dr. Gür’ün konuşması sonrasında söz alan Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğrencilerinden Uğurcan Kazan, İsmail Değirmenci’nin, o gece tüm müzisyenlerin bu işe emek veren, bu işten hayatını kazanan herkesin hakkını savunduğunu belirterek, sadece kendi bölümlerinde değil bütün okulda tanınan hayatı boyunca etrafındaki insanları eğlendiren, güldüren bir insan olduğunu söyledi. Kazan, “Bu gencecik fidanımız hepimizi kahreden, içimizi yakan bir olayla aramızdan ayrılmasını kabullenemiyoruz. Bu konuda amacımız olayın kapatılmasını engellemek sesimizi herkese duyurmak. Lütfen sosyal medyada açtığımız sayfalarda paylaşımları yapıp bize destek olun. Gaziantep’teki mekan ve müzisyenler dahil tüm Türkiye’deki mekan ve müzisyenlerden özellikle ricamız bu konuda üç gün yas ilan edip boykot edin o sahnelere çıkmayın. Lütfen sessiz kalmayın. Bu hayata gülen, bizi güldüren insanı bizi böyle ağlatan insanlar için lanet ediyorum” diye konuştu.