GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinliğe katılanlar, engellilerle empati kurabilmek için tekerlekli sandalyeyle rampa çıktı, beyaz bastonla sarı şeritli yolda yürüdü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde genellikle engellilerin sorunlarının dile getirildiğini anımsattı.

İnsanların dertlerine çare olmak istediklerini anlatan Çelebi, "Nasıl ki engellilerin sorunu toplumun sorunuysa toplumun sorunu da biz engellilerin sorunu olsun diye düşündük." dedi.

Çelebi, etkinlik kapsamında "1 dakika engelli olur musunuz?" adı altında sağlıklı bireylere engellilerle empati yapma olanağı sunduklarına işaret ederek "Ayrıca engelliler can kurtarıyor, engelliler cana kan oluyor düşüncesiyle organ ve kan bağışı etkinliği de düzenledik." dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay da engelsiz bir Gaziantep'i hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından tekerlekli sandalyeye oturarak rampa çıkmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Durdu Yetkinşekerci de bu sayede engellilerle daha rahat empati yapabildiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar, engellilerle empati kurabilmek adına tekerlekli sandalyeyle rampa çıktı, beyaz bastonla sarı şeritli yolda yürüdü.

Engellilerin organ ve kan bağışında bulundukları etkinlikte Yusuf Çelebi organlarını bağışlarken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay da kan verdi.