İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135'i tutuklu 143 sanığın yargılandığı davada sanıklar salona alınmaya başlandı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki büyük salonda İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülecek duruşma öncesinde, salon çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Duruşma salonunun bulunduğu bölgenin girişine gelen araçlar aranarak, yolcular kimlik kontrolünden geçirildikten sonra cezaevinin bulunduğu alana alınıyor.

Davayı izlemek için gelen gelenler üst aramasından geçirildikten sonra duruşma salonlarının bulunduğu binaya girebiliyor. Duruşma salonunda basın mensupları ve izleyicilerin cep telefonları ile ses ve görüntü kaydedebilen cihazların alınmasına izin verilmiyor.

Ayrıca, sanık yakınlarının bulunduğu kısım ile müşteki ve izleyicilerin bulunduğu bölümün arasına jandarma ekipleri konuşlandırıldı.

Güvenlik önlemleri kapsamında aralarında sivil ve motorize ekiplerin de bulunduğu yaklaşık 700 jandarma personeli görev yapıyor.

Sanık yakınları ile müşteki ve izleyiciler, duruşma salonunun 780 kişilik kapasitesine göre içeri alınacak.