ANKARA (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Bizim tarihten gelen mesuliyetlerimiz var. O yüzden Afrin'de yapılan harekat çok mühimdir. Evet, harbin içindeyiz ve evet biiznillah kazanacağız." dedi.

Buhara Medya Grubunun düzenlediği bir otelde düzenlediği "8. Uluslararası Buhara Medya Ödülleri Töreni"nin sunuculuğunu Ece Erken ile Levent Kol'un yaptı. Törene, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı İrina Vlah'ın yanı sıra şair Ahmet Selçuk İlkan, şarkıcı Safiye Soyman ile bürokrasi, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

- Kahraman'a, "Kahramanlık ve Milli İrade Ödülü"

Törende, TBMM Başkanı Kahraman'a, "15 Temmuz Kararlılık ve Milli İrade Ödülü" takdim edildi.

Kahraman, yaptığı konuşmada, demokrasilerde basının önemini anlattı.

Afrin'de şehit olan Mehmetçikleri anan ve Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu vurgulayan Kahraman, şöyle konuştu:

"Büyümemizi istemeyen, önümüzü kesmek isteyen bir dünya var. Ne zaman büyümeye çalışsak ve başlasak, hani havacılıkta bir tabir var 'take off' noktası diye uçağın tekerinin tam alandan kalkacağı an, o anda durduruyorlar. 1960, 1971, 1980 öyledir. Bu arada geçen zaman zarfında yapılan diğer darbe teşebbüsleri, görünen-görünmeyen, öyledir. 15 Temmuz da öyleydi ama Allah'a hamdolsun, devlet başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın milleti meydanlara çağırması ve parti farkı gözetmeksizin meydanların dolması 'demokrasiye evet, darbeye 'hayır' diye birleşmesi, bütünleşmesi Türkiye'yi bir büyük badireden kurtardı."

Darbe girişiminde TBMM'nin görevini yerine getirdiğine dikkati çeken Kahraman, "15 Temmuz'u beraber yaşadık. 16 Temmuz'daki Türkiye'yi bir düşünün, Suriye'ydik, Arakan'dık. Birkaç devlet oluşturulmuştu hudutlarımızda. O önlendi." değerlendirmesinde bulundu.

Kahraman, darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile temas kuramadığını dile getirerek, "gemi kaptanı" olarak kendisinin de gemisini terk etmediğini anlattı. 107 milletvekilinin Mecliste olduğunu anımsatan Kahraman, "Milletimizin, hangi partiden olursa olsun Cumhurbaşkanımıza bir itimadı var. Çünkü doğru, düz, dik birisi. Bunu dünya da kabul ediyor, bir dünya liderine sahibiz." ifadelerini kullandı.

- "Türkiye'nin bekası için elzem olan harekatlardır"

Türkiye'nin gelişmesinin önlemek için hazırlanan tuzakların farkında olduklarını vurgulayan Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir şerit oluşturulmak istendi. Gerek daha önceki Fırat Kalkanı Harekatı gerek şimdiki Afrin Harekatı, Türkiye'nin bekası için elzem olan harekatlardır. Etrafımızın kuşatılmasına müsaade edemeyiz. Biz bir büyük, güçlü devletin varisiyiz. Bizim tarihten gelen mesuliyetlerimiz var. O yüzden Afrin'de yapılan harekat çok mühimdir. Evet, harbin içindeyiz ve evet biiznillah kazanacağız. Güzel bir zafer daha kazanacağız. Buna alışığız ve bu zaferleri kazanacağız. Şu anda cephede olan değerli Mehmetçiklerimizi, onların kumandanlarını ve Başkomutanımızı tebrik ediyoruz, saygıyla, hürmetle selamlıyoruz."

- "Allah Mehmetçiğimizi korusun"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu da taşeron işçilere yönelik çalışmalarından dolayı "Yılın Bakanı" ödülünü aldı.

Ödülünü TBMM Başkanı Kahraman'ın elinden alan Sarıeroğlu, teşekkür etti. Sarıeroğlu, taşeron düzenlemesinin esas sahibinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi.

Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Operasyonu'na da değinen Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'daki Harekat Merkezini ziyaret ettiğini anımsattı. Sarıeroğlu, "Rabbim ülkemizin yar ve yardımcısı olsun. Türk Silahlı Kuvvetlerimize güveniyoruz. Allah Mehmetçik'imizi korusun, inşallah ordumuzu da muzaffer eylesin." diye konuştu.

TBMM Başkanı Kahraman ayrıca "Yılın Doğaya Dönüş Projesi" ödülünü Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Yılın Erkek Bürokratı" ödülünü Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, "Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi" ödülünü Gebze Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Vahit Yıldırım, "Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı" ödülünü Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Yılın Azim ve Engel Tanımayanlar" ödülünü Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ve "Yılın En İyi Kadın Pop Sanatçısı" ödülünü de İrem Derici'ye takdim etti.

Diğer ödülleri ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile TBMM İdare Amiri Salim Uslu verdi.