KUDÜS (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Fas Kralı 6. Muhammed'in "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma" planıyla ile ilgili telefonda görüştüğü bildirildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Abbas, Fas Kralı 6. Muhammed ile yaptığı telefon görüşmesinde son gelişmeler hakkında bilgi vererek, Kudüs'ün tüm tehlikelerden korunması gerektiğini belirtti.

Haberde Abbas'ın dünya liderlerine, ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması yönünde bir adımın doğuracağı tehlikeden Kudüs'ü ve burada bulanan Müslüman ve Hristiyanlara ait kutsal mekânları koruma çağrısında bulunduğu kaydedildi.

Fas Kralı 6. Muhammed, ABD Başkanı Donald Trump'a bugün bir mesaj göndererek Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacakları yönündeki iddialardan duyduğu endişeyi dile getirmişti.

Kral 6. Muhammed, Trump'a gönderdiği mesajda, "Arap ve İslam ülkelerinin halkları, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma niyetinden büyük endişe duyuyor. Tarihi kimliği ve dini olarak benzersiz bir statüye sahip Kudüs, hoşgörünün temel direği olarak herkesin barış içinde yaşadığı bir şehir olmalı. Uluslararası yasalar ile belirlenen Kudüs'ün siyasi statüsü korunmalıdır." ifadelerini kullanmıştı.