ADANA (AA) - Adana'da iki kişinin zorla uygunsuz fotoğraflarını çektikten sonra şantajla paralarını aldığı ileri sürülen 4 şüpheli yakalandı.

Polise başvuran Ekrem Y. eğlence merkezinde tanıştığı bir kadının evine gittiğini, burada kadının eşi olduğunu söyleyen bir kişinin kendisini darbedip, bıçak tehditiyle çıplak fotoğraflarını çektiğini iddia etti.

Şüphelinin çekilen fotoğraflarla şantaj yaparak banka hesabındaki 30 bin lirayı verdiği hesaba yatırmasını istediğini ileri süren Ekrem Y, bunun üzerine parayı havale yaptığını belirtti.

Bu arada, polise başvuran Mustafa İ. de eğlence merkezinde tanıştığı bir kadının evine gittiği ve aynı yöntemle 9 bin 500 lirasının alındığı, ayrıca 60 bin liralık iki ayrı boş senede imza attırıldığı iddiasında bulundu.

İhbarlar üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayın şüphelileri oldukları iddiasıyla Hatice G. (39) ve eşi Metin G. (47), Nevzat A. ve (38) kardeşi Yılmaz A'yı gözaltına aldı.

Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

İşlemleri tamamlanan zanlılar, Adana Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Hatice ve Metin G. çiftinin 28 Ekim'de benzer suçtan gözaltına alınıp adliyeye sevk edildikleri, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.