ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Biz, milletimizin istikbal ve istiklali için içeride ve dışarıda terörün her türlüsüyle mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Sınırlarımızda bir terör koridoru açılmasına asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Kaya, Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen "Malatya Tanıtım Günleri"ne katıldı.

Malatya'nın kültür ve gelenekleri ile Türkiye'ye değer katan müstesna bir şehir olduğunu ifade eden Kaya, Malatya'nın sadece ekonomide değil, kültür ve siyasette de ülkeye üstün hizmetler yapan şahsiyetler yetiştirdiğini söyledi.

Bakan Kaya, vatan ve milletin kıymetini Malatyalıların çok iyi bildiğini, 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece kentte meydanların dolu dolu olduğunu, 28 gün boyunca demokrasi nöbetinde Malatyalıların bayrağına, vatanına, milletine nasıl sahip çıktığını gösterdiğini belirtti.

Tanıtım günlerinin önemine değinen Kaya, "Bu tür organizasyonların tanıtımdan ziyade yerel değerlerin ulusal alanda kıymetinin bilinmesi için de kültürümüzün, tarihimizin yaşatılması açısından da çok çok önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin bereketli toprakları, hoşgörü kültürü, inanç ve değerleri ile tam anlamıyla bir "kardeşlik coğrafyası" olduğunu vurgulayan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz tarihin her döneminde mazlumlara, gariplere ve kimsesizlere güvenli bir liman olduk. Bugün her türlü entrikaya rağmen vesayet odaklarına, darbeci vatan hainlerinin sinsi planlarına rağmen dimdik ayaktayız. Biz, milletimizin istikbal ve istiklali için içeride ve dışarıda terörün her türlüsüyle mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Sınırlarımızda bir terör koridoru açılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Barışa giden yolları kapatmaya çalışsalar da yol açmasını her zaman bildik, bundan sonra da bileceğiz. Milletimizin huzurunu, güvenliğini, selametini, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden unsurlara karşı yapmamız gereken ne varsa bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da yapmaya devam edeceğiz."

- "Güven ve istikrar sayesinde..."

Emniyet ve güvenlik olmadan ekonomik kalkınmanın da olmayacağına dikkati çeken Kaya, siyasi istikrar olmadan gelişmenin de olmadığını söyledi.

Kaya, "IMF'nin, Türkiye'nin 2017 büyüme tahminini revize ederek 2,5'den 5,1'e yükseltmesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümetlerimizin ortaya koyduğu güven ve istikrarın sayesindedir." dedi.

Konuşmasının ardından Kaya, tanıtım günlerine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık ve Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'la AKM içinde açılan, yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezdi.