BURSA (AA) - Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, "Bugüne kadar elde ettiğimiz her başarıda, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın katkıları çok ama çok büyük. Kadınlarımızın incelikleri, düşünceleri, zarafeti, siyasetimizin daima belirleyicisi olmuştur. Gençlerimiz, AK Parti hareketinin her daim güç kaynağı olmuştur." dedi.

Başbakan Yıldırım, partisinin Tofaş Spor Salonu'nda düzenlediği Bursa 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmaya Bursalıları selamlayarak başladı. Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen Yıldırım, Bursa'nın yetiştirdiği tarihi şahsiyetleri anarak, ilçeleri selamladı.

AK Parti kongrelerinin büyük bir coşkuyla, yenilenme, tazelenme şuuruyla gerçekleştiğini ifade eden Yıldırım, Bursa İl Kongresi'nin olduğu gibi bugün Kocaeli'de gerçekleşen AK Parti İl Kongresi'nin de miting havasında geçtiğini ifade ederek, "AK Parti kongreleri farklı. AK Parti'nin sadece il kongresi bile başka partilerin büyük kongrelerinden kat kat fazla büyük coşkuyla, heyecanla, salonlara sığmıyor, meydanları dolduruyor. İşte AK Parti, 15 yıl sonra yine milletin umudu olmaya devam ediyor." dedi.

Bursa'nın Osmanlı İmparatorluğu'nun doğduğu topraklar olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Bursa bu coğrafyanın gördüğü en büyük medeniyetin temellerinin atıldığı yerdir. Hazar kıyılarından, Avrupa'nın derinliğine kadar uzanan o muhteşem rüyanın gerçeğe döndüğü şehirdir. Ben Bursa'ya her geldiğimde, Bursa'yı adeta bir çiçek bahçesi gibi rengarenk görüyorum. Asırlık çınarların gölgesinde hem bu toprakların hem Balkanların, Rumeli'nin, Kafkasya'nın daha birçok coğrafyanın renkleri hep bir arada. Bursa, başkent olmanın vakarını, asaletini koruyan ulu bir şehir. Şu yüce Uludağ gibi hep zirvede olan daima bereketli, feyizli, çalışkan insanların, üreten insanların şehri." dedi.

Bu kadim şehirde bulunmanın her zaman kendilerine heyecan verdiğini ifade eden Yıldırım, "Veliler, alimler diyarı Bursa'da bulunmak bize haz veriyor." dedi.

Yıldırım, "kutlu yolculuğa" çıktıkları ilk günden beri Bursalıların kendileriyle birlikte olduğunu kaydetti. Yıldırım, tezahüratlar üzerine, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz, biz gençlerle gurur duyuyoruz. AK kadınlarla gurur duyuyoruz. Yol arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Sizler bu davaya ilk günden sahip çıktınız, bizi yalnız bırakmadınız. 2002'de yola çıkarken yüzde 41 destek oldunuz. 15 Kasım'da yüzde 54'le yolumuzu, önümüzü açtınız. 2017 halk oylamasında, yüzde 53 ile büyük Türkiye'ye, Türkiye'nin geleceğine evet dediniz. Bursa, gençler, hanımlar, beyler, 2019'a hazır mıyız? Yeni bir destan yazacak mıyız?" diye salona sordu.

Salondan aldığı cevap üzerine Yıldırım, "Bursa işi bitirmiş, Bursa tamam diyor, bu iş tamam diyor, size yakışan da bu. Bursa'ya yakışan da budur. AK kadınlar, AK gençler özellikle sizlere sesleniyorum, yükün ağırlığı sizlerin omuzunda, gayretlerinizi ne kadar takdir etsek azdır. Bugüne kadar elde ettiğimiz her başarıda, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın katkıları çok ama çok büyük. Kadınlarımızın incelikleri, düşünceleri, zarafeti siyasetimizin daima belirleyicisi olmuştur. Gençlerimiz, AK Parti hareketinin her daim güç kaynağı olmuştur. Sağ olun, var olun. Bugünkü kongremizle birlikte kaldığımız yerden, aynı aşk, aynı şevkle yola devam, yürümeye var mısınız?" ifadelerini kullandı.

Vatan sevdası, millet aşkıyla gece gündüz çalışacaklarını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

"Kimseyi dışlamadan, ayrım gayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden, eğitimden sağlığa, emniyetten ulaşıma yeni projelerle yeni hizmetlerle millete hizmet yolunda devam diyoruz. AK Parti siyasetinin neferleri olarak, her buluşmamızda her kongremizde bu ülkeye, bu güzel vatana hizmet aşkımızı tazeliyoruz. Biz Türkiye'nin her bir karış toprağına sevdalıyız. Her bir insanına muhabbetle bağlıyız. Bizim siyasetimiz, insanın ve ülkenin mutluluğunu esas alan bir siyasettir. Bizim siyasetimiz adaleti, merhameti hakkaniyeti vazgeçilmez değerler olarak kabul eder. Bizim siyasetimiz darda olanın yardımına koşan, zalime karşı mazlumun yanında olmaktan asla çekinmeyen bir siyaset. Dünyaya açığız. Hiçbir milletin düşmanı değiliz, herkese dostuz. Milletimiz 15 yıldır bu yüzden Türkiye'nin yönetimini AK kadrolara teslim ediyor, Recep Tayyip Erdoğan ve onun arkadaşlarına teslim ediyor. Allah'a hamdolsun. Rabbime hamdolsun."

(Sürecek)