GAZİANTEP (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Büyükşehir Belediyesince hizmete açılan Gaziantep Sanat Merkezi'ni ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik ile sanat merkezini gezen Çalık, uzun yıllar adliye olarak kullanıldıktan sonra harabe haldeyken restore edilerek kültür ve sanat merkezine dönüştürülen binayla ilgili bilgi aldı.

Binanın zemin süslemelerinde kullanılan ve Zeugma Antik Kenti'ndeki taban döşemeleri örnek alınarak işlenen mozaiklerin, şiddet mağduru kadınlar ile uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden gençler tarafından yapıldığını öğrenen Çalık, böylesine özel bir merkezi Gaziantep'e kazandırdığı için Şahin'e teşekkürlerini iletti.

Şahin, cam, mozaik ve kentin geleneksel el sanatlarından "Antep işi"nin öğretildiği atölyeleri gezen Çalık'a tepsi örtüsü hediye etti.

Çalık ve beraberindekiler, daha sonra Büyükşehir Belediyesince inşa edilen Glutensiz Cafe ile Şahinbey Belediyesince yaptırılan Milli Mücadele Müzesi'ni de gezdi.