GAZİANTEP (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bizim hiç kimsenin topraklarında gözümüz yok. Tek bir hedefimiz var; etrafımızdaki gözü yaşlı coğrafyanın göz yaşlarını dindirmek." dedi.

Çalık, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından başlatılan "AK Parti Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Programı"nın 18'incisini Gaziantep'te düzenlediklerini belirterek, yaklaşık 2 ay önce başlattıkları program kapsamında hedeflerinin gönüllere girmek olduğunu aktardı.

AK Parti olarak "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diyerek yola çıktıklarını, 2002 yılından itibaren milletin gönüllerini kendilerine açmaya başladığını anlatan Çalık, 2002'de AK Parti ilk kez iktidara geldiğinde "olmayan bir sosyal devlet anlayışı" bulunduğunu ancak kendilerinin anayasanın Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir diyen 2. maddesinin bütün kavramların içini doldurmak için çalıştıklarını bildirdi.

Çalık, sosyal politikalarda amaçlarının sosyal yardımlarla ve hizmetlerle Türk insanının refah seviyesini yükseltmek olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"2002 Türkiye’sinde 112 milyar bütçe vardı. Bunun sadece 1,2 milyar sosyal yardımlara ve hizmetlere ayrılmıştı. Bugün sadece sosyal yardım ve hizmetlere ayırdığımız bütçe 50,6 milyara çıkmış vaziyette. Amacımız insanlarımızı yardıma bağımlı insanlar haline getirmek değil. Onların sosyal hizmetlerle istihdama dönüştürüp yardıma bağımlı halde hayatlarını devam ettirmekten öte, katılımcılığını sağlamak en önemli hedefimiz. Sosyal yardım ve sosyal hizmetlere ayırdığımız bütçe buyken, sosyal koruma bütçemiz 2002 yılında Türkiye'de 33,5 milyardı. Sağlıktan, eğitime sosyal güvenliğe kadar ayırdığımız bütçe bugün tam 335 milyar sosyal koruma bütçesi ayırır duruma geldik."

Vatandaşın istediği her alanda insana dokunmayı en temel hedef haline getirdiklerine işaret eden Çalık, sosyal yardımları artırırken sosyal güvenlikte de çok önemli reformlar yaptıklarını, 2002 yılında sosyal güvenlik kapsamında olmayan yaklaşık 25 milyon kişiyi sosyal güvenlik kapsamına aldıklarını, şu anda Türkiye'nin yüzde 99'unun sosyal güvenlik kapsamında bulunduğunu söyledi.

Çalık, adaleti tesis etmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşabilmek için bizim oluşturacağımız politikalara sizin söyleyeceğiniz cümleler yön verecek. Bu vesileyle bu toplantıları yapıyoruz. Tüm Türkiye'yi adım adım dolaşıyoruz. Milletimize şunu söylüyoruz, bir taraftan terörle mücadele edeceğiz, hem sınırlarımızın içindeki hem sınırımızdaki hem de sınır ötesindeki teröristlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Afrin'de Zeytin Dalı Operasyonu yapılıyor. Fırat Kalkanı Operasyonu'nu gerçekleştirdik ve bitirdik. O bölgenin sahiplerine orayı teslim ettik. Bizim hiç kimsenin topraklarında gözümüz yok. Tek bir hedefimiz var; etrafımızdaki gözü yaşlı coğrafyanın göz yaşlarını dindirmek. Toprak bütünlüğünü sağlamak. Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim için hassaten çok önemli ama ülkemizin bütünlüğü için de terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz. PKK, PYD, YPG, DAEŞ ve FETÖ ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. Biz terörle mücadelemize devam ederken, bir taraftan şeytan taşlarken diğer taraftan da tavaf yapmaya devam ediyoruz. Bir taraftan askerlerimiz, korucularımız, polislerimiz ülkemizin güvenliği için, vatanın bütünlüğü, devletimizin ve milletimizin varlığı için, ezanımızın dinmemesi için verdiği mücadelede onlar sınırda, sınır ötesinde ve sınır içinde mücadele verirken, bizler de milletimize hizmet etmeye, sizin emrinizde çalışmaya devam edeceğiz. Bir taraftan terörle mücadele devam ederken, şehitlerimiz var. Şehadet mertebesine yükselen evlatlarımız var. Rabbimden rahmet diliyorum. Yüce Rabbim askerlerimizi zaferlerle taçlandırsın."

Tüm dünyanın gözü ve kulağının Türkiye'de olduğuna işaret eden Çalık, "Biz güçlü bir ülke olmak için yola çıktık. Allah'a hamd olsun şu anda dünyanın en güçlü ülkeleri ve sözüne en çok dikkat edilen ülkeleri haline gelmiş vaziyetteyiz. Birçok ülke gözünü kapamıyor ki, Türkiye'nin rüyasını görmesin diye. Türkiye güçlü bir ülke olmaya devam edecek. Kendi ayaklarının üzerinde durmaya devam edecek." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından basına kapalı şekilde devam eden toplantıda, sosyal politikaları ilgilendiren çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzel, Canan Candemir Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti İl Başkanı Eyup Özkeçeçi, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.