Ampute Milli Takımı, Umre ziyaretinde bulunmak için kutsal topraklara gitti. Milli sporculara eşleri de eşlik etti.

Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımı, Umre ziyaretinde bulunmak için kutsal topraklara gitti. Atatürk Havalimanı’ndan THY’ye ait tarifeli uçakla Suudi Arabistan’ın Medine kentine hareket eden 19 kişilik kafilede, milli futbolcuların eşleri de yer aldı.

Kutsal topraklarda Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere dua edeceğini söyleyen Takım Kaptanı Osman Çakmak, takım halinde Umre’ye gitmelerinin kendileri açısından ayrı bir gurur ve heyecan vesilesi olduğunu kaydederek, "Cenab-ı Allah şampiyonluktan sonra ilk defa böyle bir şeyi nasip etti. Biz herkesten helallik istedik. Dün akşam sınırda olan arkadaşlarla görüştük. Onlar elleri tetikte bekliyor. Bizim en büyük duamız şudur; Cenab-ı Allah, devleti yöneten değerli büyüklerimize zarar ziyan vermesin. Onlara sağlık sıhhat versin. Operasyonlar devam ediyor. Cenab-ı Allah, kahraman Mehmetçiklerimizi kötülüklerden korusun" diye konuştu.

Dualar Mehmetçik için olacak

Türk bayrağı ve İslam dininin kendileri açısından çok kutsal olduğunu söylen futbolculardan Rahmi Özcan, bayrağa olan borcu geçtiğimiz yıl Avrupa Şampiyonu olarak ödediklerini dile getirerek, "Bu yıl, inşallah dünya şampiyonasıyla taçlandırıp devam etmek istiyoruz. İslami görevimizi de bir nebze de olsun, bugün gerçekleştirmek için yola çıkıyoruz. İnşallah bütün dualarımız Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Türk askerlerimize olacak" dedi.

Her zaman maça gitmek için geldikleri havalimanına bu defa Umre yolculuğuna gitmek için geldiklerini söyleyen Milli futbolcu Ömer Güleryüz, "Herkesin hayal ettiği kutsal topraklara gideceğimiz için çok mutluyuz. Mehmetçiğimiz için bizi sevenler için ailemiz için orada bol bol dua edeceğiz. Ekim’deki Dünya Kupasında şampiyon olmak için duamızı edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Dünya şampiyonluğu için hac sözü aldılar

Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Mehmet Uzuner, "Çocuklarımıza teşekkür ediyoruz. Onların bize yaşattığı gurur çok büyük. Sevincimizi yaşarken başkan yardımcımız biz ne yapabiliriz dedi. Biz de en iyi bildiğimiz işi yapmaya karar verdik. Çocuklarımız Umre’ye göndermeye karar verdik. Gerekli izinler alındıktan sonra onları gönderiyoruz. Kendileri bizden bir söz aldılar Avrupa Şampiyonu oldular, Umre’ye gönderiyoruz. Allah izin verir Meksika’da dünya şampiyonu olurlarsa hepsini hacca göndereceğiz. Bizi çok gururlandırıyorlar ne yapsak azdır. Biz onlara çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.