MELBOURNE (AA) - Avustralya'nın Melbourne kentinde yaz aylarında haftada bir kurulan "gece pazarı", çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Ülkede yaz günlerinin başlaması ile kasım-nisan aylarında her çarşamba akşamı 20 yıldan beri kurulan gece pazarı, kenti ziyaret edenlerin uğrak noktası haline geldi.

Melbourne'un tarihi ve turistik mekanlarından Queen Victoria Market’te 17.00-22.00 saatlerinde kurulan pazarı ziyaret edenler, dünya mutfaklarından lezzetlerin yanı sıra canlı müzik dinletilerinden, ateş yutan cambazlara, hediyelik eşyadan ikinci el kitaplara, geleneksel kıyafetlerden takılara, taze meyve çeşitlerinden tatlılara ve koleksiyon eşyasına kadar aradıkları birçok şeyi bulabiliyor.

- En yoğun ilgiyi yiyecek bölümü görüyor

Açık kaldığı 5 saat buyunca binlerce kişinin akınına uğrayan pazarda en yoğun ilgiyi dünyanın farklı mutfaklarından lezzetlerin yer aldığı yiyecek bölümü çekiyor.

Değişik usullerle pişirilen ızgara et ve tavuk ürünlerinin satıldığı stantların önünde kuyruğa girerek farklı lezzetleri tatmak isteyen ziyaretçiler, yemekler kadar açıkta pişirilen ürünleri de ilgiyle takip ediyor.

İspanya, İtalya, Brezilya, Nepal, Kıbrıs, Yunanistan, Vietnam, Çin ve Türk mutfağından yemek çeşitlerinin oluşturduğu atmosferden etkilendiğini anlatan Güney Koreli turist Kwan Do Hyueng, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Burası harika, fantastik bir yer, çok güzel atmosferi var." dedi.

Pazarı çok keyifli bulduğunu dile getiren Afrika kökenli Avustralyalı Charlene Rangarira da "‘İnsanların buraya gelmesini tavsiye ediyorum, yemeklerde çok çeşitlilik var. İnsanlar için çok iyi ve inanılmaz bir deneyim oluyor." şeklinde konuştu.

- "Bence herkes için bir şey var"

Gece pazarında dört yıldır koleksiyon ürünleri satan Sandra Barnes, pazara gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğunu söyledi.

Barnes, "Her insan farklı şeyler arıyor. Bazı insanlar buraya farklı yiyecekler tatmak için geliyor, dünyanın farklı ülkelerinden, farklı tarzlarda, farklı mutfaklardan çok seçenek var. Bazıları Avustralya yapımı ürünleri, el yapımı malzemeleri arıyor, bunları bulabiliyor. Moda ürünleri bakanlar da var. Bir kısmı da bende olduğu gibi koleksiyon ürünlerine bakıyor yani bence herkes için bir şey var." ifadelerini kullandı.

- Türk mutfağını gözleme temsil ediyor

Kurduğu stantta Avustralya'da döner kadar ilgi gören gözleme satan Ekrem Arslan, okulların açılmasıyla işlerin biraz yavaşladığını ancak hala iyi olduğunu söyledi.

Gözlemeyi ilk kez tattığını belirten Çinli turist Roy Run, çok güzel olduğunu dile getirdi.

Lübnan kökenli Milad Gasun da "Lübnan mutfağının tatlarına yakın, çok sevdim, gözleme çok güzel." görüşünü paylaştı.

- "İlk kez geldim, yine geleceğim"

Melbourne’da yaşadığını ancak 20 yıldır açık olan pazara eşiyle ilk defa geldiğini kaydeden Gary Sully de "Harika, çok iyi, hediyelik eşya yerleri, yemekleri güzel, burada yaşıyorum ama ilk defa geliyorum, tekrar gelirim, gerçekten güzel." ifadelerini kullandı.

Melbourne kent merkezinde 1868 yılında inşa edilen Queen Victoria Market’teki gece pazarı, 1998'den bu yana her yıl kuruluyor.