İSTANBUL (AA) - Bağcılar Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde çocuklar, dünyanın en zor oyunlarından sayılan Çin kökenli strateji oyunu “Go” oynayarak kendilerini yetiştiriyor.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, oyun sayesinde stratejilerini geliştiren çocuklar yarışmalarda da başarılar gösteriyor.

Yirmi beş kişilik "Enderun Go takımı", uluslararası yarışmalarda “Savaşçı Ruh” ve “Yükselen Yıldız” madalyalarını kazandı.

Bağcılar Belediyesi tarafından 2012 yılında kurulan Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde şu anda 400 yetenekli öğrenci eğitim görüyor.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi çocuklar sanattan bilime kadar kendi yeteneklerine göre burada özel eğitim alıyor.

Eğitmenler öğrencilerin eğitimlerini birtakım oyunlarla hem geliştiriyor hem de eğlenceli hale getiriyor.

Enderun Mektebi’nde dünyanın en eski ve zor oyunlarından biri olarak bilinen Go oyunu oynanmaya başladı. Öğrenciler, önceleri alışamadıkları oyununu kısa sürede sevdi. On öğrenciyle başlanan oyunda kısa sürede sayı 25’e çıkınca “Enderun Go” takımı kuruldu.

Enderun GO takımı, kurulduğu 2015 yılından bugüne kadar başta İstanbul Teknik Üniversitesi ve Açı Okulları’nın düzenlediği Go turnuvalarında 19 madalyaya layık görüldü. Öğrencilerin kazandığı madalyalar arasında oyunun en itibarlı madalyaları olan "Savaşçı Ruh" ve "Yükselen Yıldız" da yer alıyor. Öğrencilerin turnuvalarda elediği Go oyuncuları arasında 60 yaşında yarışmacılar da bulunuyor.